Pronađite odgovor na pitanje što je Božja volja!

Pronađite odgovor na pitanje što je Božja volja!

U nastojanju da žive Božju volju u svome životu, mnogi ljudi bore se kako bi što jasnije čuli Božji glas i razumjeli što Gospodin od njih očekuje.

Autor
Ana Lesić/Laudato/D.R.
Fotograf
Ignacije.hr
Objavljeno:
 
16.07.2020 11:15

 

Pravilno usmjeravanje o tome kako Bog komunicira s nama o važnim odlukama koje moramo donijeti nudi besplatni online tečaj ignacijevskog razlučivanja i odlučivanja 'Što je Božja volja?'. Tijekom tri tjedna, kroz šest predavanja po 90 minuta propituje se mudrost i sredstva svetog Ignacija za razlučivanje i kvalitetno donošenje odluka. Upravo je sveti Ignacije Loyolski smatrao kako Stvoritelj izravno komunicira sa svakim čovjekom, a sam se je neprestano trudio spoznati vode li ga njegove odluke u dublju povezanost s Gospodinom.

Prvi tjedan polaznici tečaja upoznaju se s temeljima Ignacijevog razlučivanja i dolaze do dublje spoznaje o tome što je toliko teško u donošenju odluka. Drugi tjedan proučit će Ignacijeva 'Pravila za razlikovanje duhova' te naučiti više o iskustvu unutarnjih napetosti i pokreta. Treći tjedan rezerviran je za upoznavanje s pretpostavkama i granicama razlučivanja Božje volje, kao i za praktične metode za donošenje odluka.

Svaki tjedan pretpostavlja poznavanje sadržaja prethodnog tjedna. Zato su polaznici obavezni prisustvovati svim predavanjima. Između susreta zahtjeva se osobni rad od otprilike tri sata. Tečaj vodi isusovac p. Tvrtko Barun sa suradnicima. Broj polaznika je ograničen, a jedan od glavnih kriterija izbora polaznika bit će važnost, ozbiljnost i konkretnost odluke ili dvojbe pred kojima se prijavljeni nalaze (što je jedno od pitanja u upitniku prijave). Od polaznika se očekuje ozbiljan angažman i marljivo izvršavanje domaćih zadataka. Kako će sva predavanja biti uživo, polaznici će cijelo vrijeme imati mogućnost postavljanja pitanja. Ovaj online tečaj bit će održan putem programa Zoom, a predavanja neće biti snimana.

Tečaj započinje u ponedjeljak 20. srpnja, a završava na blagdan Preobraženja Gospodinova 6. kolovoza. Rok za prijave je četvrtak 16. srpnja. Link za prijavu možete pronaći OVDJE. Organizator je projekt ignacije.hr kojeg vode isusovci i suradnici laici. Dodatna pitanja i informacije mogu se dobiti na e-mail adresi ignacije@ignacije.hr.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!