Proslava 90. obljetnice posvete temelja crkve u Repašu, 25. obljetnice smrti biskupa Đure Kokše i koncert u sklopu Kulturnih večeri Molve

Proslava 90. obljetnice posvete temelja crkve u Repašu, 25. obljetnice smrti biskupa Đure Kokše i koncert u sklopu Kulturnih večeri Molve

U Marijinu svetištu u Molvama 26. studenog euharistijskim slavljem u jutarnjim satima koje je predslavio fra Miljenko Hontić, provincijski ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, uz koncelebraciju o. Miroslava Štubana, proslavljena je 90. obljetnica blagoslova temelja crkve u Repašu.

Autor
vojska-bezgresne.com/F.P.
Fotograf
Vojska Bezgrješne
Objavljeno:
 
27.11.2023 11:28

 

U predvečerje istoga dana u 17:30 započeo je duhovni program molitve krunice u župnoj crkvi te je zapaljenja svijeća ispred biste biskupa Đure Kokše o 25. obljetnici njegove smrti.

Euharistijsko slavlje pak u 18 sati predslavio je fra Miljenko Hontić uz koncelebraciju fra Zdravka Tube, župnika i čuvara svetišta.

Posebni milosni dar koji Gospodin udjeljuje svakoj župnoj zajednici jesu svećenička i redovnička zvanja. Ova župna zajednica svjedoči o velikom Božjem daru koji je vidljiv u, danas posebno spomenutim, osobama biskupa Đure Kokše i mons. Jurja Magjerca, istaknuo je u propovijedi fra Miljenko Hontić.

Nakon euharistijskoga slavlja slijedio je koncert na orguljama kao dio programa Kulturnih večeri Molve. Prigodnim koncertom dua ''Pax Musica'' obilježena je svetkovina Krista Kralja i 25. obljetnica smrti biskupa Đure Kokše.

Koncert sakralne glazbe organizirali su Marijino svetište u Molvama i Turistička zajednica područja ''Središnja Podravina''.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: