Proslavljena svetkovina Našašća Svetoga Križa u Vodicama

Proslavljena svetkovina Našašća Svetoga Križa u Vodicama

Našašće Svetog Križa i Dan grada Vodica proslavljeni su u ponedjeljak 3. svibnja u Vodicama.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
04.05.2021 08:19

 

Misu u župnoj crkvi predslavio je župnik katedralne župe svetog Jakova, don Krešimir Mateša. Suslavili su vodički župnik, don Franjo Glasnović, i svećenici iz Vodičkog dekanata i susjednih župa. Tradicionalnoga velikog ophoda zbog epidemioloških mjera nije bilo, nego su vjernici nakon slavlja u kratkoj procesiji prošli središnjim gradskim trgom, prenosi IKA.

Vlč. Mateša u homiliji je poručio da, ljudski gledajući, podići se često znači pogaziti mnoge druge. I preko njihovih leđa uzdići se u životu, karijeri, politici i tako doći do uspjeha. A kod Isusa pravo uzdignuće i očitovanje lica Božjega jest ljubav. Da nam pokaže kolika je Njegova ljubav, On je darovao život za nas. To je vrhunac ljubavi prema onome koga voliš, istaknuo je.

Vjernike je pozvao da, kada u životima osjete da ih nešto 'truje', spas vide i pogled usmjere prema križu. Spas je u pogledu na križ, poručio je vlč. Mateša.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno