Prvi božićni album klape Cesarice

Prvi božićni album klape Cesarice

Glazbeni CD ponajbolje hrvatske ženske klape sadrži dvanaest tradicionalnih božićnih pjesama.

Objavljeno:
 
10.12.2022 12:56

 

Izišao je novi CD klape Cesarice, božićni album Ditiću malom hodite, u izdanju Laudato Musica. Ovo je peti album Cesarica, a ujedno i njihov prvi album duhovne glazbe. Glazbeni CD ponajbolje hrvatske ženske klape sadrži dvanaest tradicionalnih božićnih pjesama, od dobro poznatih do onih izrazito lokalnog izričaja. Dvogodišnje pandemijsko razdoblje bez nastupa i koncerata klapa Cesarice iskoristila je za ulazak u studio i snimanje pripremljenoga materijala.

"Jedna od posebnosti ovoga albuma zanimljivi su aranžmani zbog kojih će i općepoznate skladbe zvučati drukčije, novo, osvježeno. Ti su aranžmani, katkad pisani za točno određene osobe, iznjedrili i nove klapske suradnje, primjerice s džez-duom Hojsakom & Novoselom i pop-pjevačem Dinom Antonićem, ali i bivšim članicama klape, sopranisticom Marijom Vukšić te gitaristicom Tamarom Perc. Tako je rođen peti album, nazvan ‘Ditiću malom hodite’", pojašnjava umjetnički voditelj klape Cesarice Jurica Petar Petrač

Klapa Cesarice najnoviji nosač zvuka, koji je dostupan i na svim glazbenim streaming servisima, predstavit će na koncertu ‘Ditiću malom hodite’ u sklopu 7. festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu. Koncert će se održati 10. prosinca 2022. u 20 sati, u Grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda na Gornjem gradu. Snimku koncerta gledatelji će moći pogledati 26. prosinca i 6. siječnja u programu Laudato TV-a.

CD ‘Ditiću malom hodite’ može se nabaviti u mrežnoj trgovini i galerijama Laudato.

CD_2

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: