Salezijanci i Jazz orkestar HV-a pozivaju na donatorski koncert za izgradnju pastoralnog centra u Podsusedu

Salezijanci i Jazz orkestar HV-a pozivaju na donatorski koncert za izgradnju pastoralnog centra u Podsusedu

U emisiji ''Izdvojeno'' Laudato televizije u subotu 26. studenoga 2022. predstavljen je donatorski koncert za izgradnju pastoralnog centra Župe sv. Ivana Bosca u Podsusedu koji će biti održan 11. prosinca u dvorani ''Sutinska vrela''.

Autor
Župa sv. Ivana Bosca/Laudato/F.P.
Fotograf
Župa sv. Ivana Bosca
Objavljeno:
 
01.12.2022 11:15

 

Koncert su najavili župni vikar u Podsusedu, don Branko Bendra, SDB, i dirigent i voditelj Jazz orkestra Hrvatske vojske Davor Dropulić.

Don Branko je rekao da su prije četiri godine župljani župe sv. Ivana Bosca odlučili da treba napraviti nešto za mlade. Rodila se ideja izgradnje pastoralnog centra kao adekvatnog prostora za katehezu, oratorij, druženje, igru i molitvu.

Građevinska dozvola izdana je 1. srpnja 2020. Izrađen je Izvedbeni projekt s troškovnicima. Sve troškove oko izrade projekta, dobivanja građevinske dozvole te komunalnih i vodnih doprinosa uplaćeni su od strane Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca. Troškovi iznose oko 470 000 kuna. Pribavljeni su i svi potrebni dokumenti za gradnju.

Inicijativa za donatorski koncert radi pokrivanja ostalih troškova krenula je od vjernika laika, a Župa je uputila poziv Jazz orkestru HV-a, rekao je Davor Dropulić. Uz glazbenu pratnju orkestra, za koncert je trebalo naći i pjevače, pa je Dropulić pozvao svoje suradnike koji su se rado odazvali.

Tako će na koncertu uz Jazz orkestar HV-a nastupiti Ivana Marić, Neda Parmać, Barbara Suhodolčan, Matija Cvek, Marko Kutlić, Adalbert Turner Juci, Robert Mareković i zbor Izvor.

Iako je oratorij vrsta glazbenog djela, salezijancima znači i nešto drugo. Don Branko je objasnio da je oratorij mjesto evangelizacije, odgoja, razvoja vlastitih talenta, dom koji prihvaća i dvorište za susret. Sv. Ivan Bosco na mladu osobu gleda cjelovito, pa se tako nastoji raditi i u oratoriju.

Takav prostor nedostaje župi u Podsusedu te se salezijanci koji upravljaju župom i župljani raduju ostvarenju projekta. Novi kompleks bit će izgrađen na mjestu sadašnjeg igrališta uz crkvu.

Ulaznice za koncert moguće je nabaviti u svim salezijanskim župama u Zagrebu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: