Sastanak kardinala Josipa Bozanića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića

Sastanak kardinala Josipa Bozanića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića

Kardinal Bozanić izrazio je spremnost na suradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije glede izgradnje novog stadiona na Maksimiru.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
21.01.2023 12:44
Audio zapis članka

Održan je sastanak između kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na temu tijeka obnove sakralnih objekata, kao i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u svrhu izgradnje stadiona na Maksimiru.

Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su o tijeku obnove sakralnih objekata na području Zagrebačke nadbiskupije, gdje radovi, kako je istaknuto, zadovoljavajuće napreduju. Razgovaralo se i o daljnjoj dinamici radova nakon što budu iskorištena sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za potrebe obnove katedrale i drugih crkvenih objekata.

Premijer Plenković je pak istaknuo namjeru Vlade RH da podrži izgradnju stadiona u Zagrebu, kao i obnovu stadiona u drugim gradovima, uz sudjelovanje svih drugih dionika, posebno uzimajući u obzir iznimne uspjehe nogometne reprezentacije koja je, kako je kazao, proslavila Hrvatsku diljem svijeta.

Kardinal Bozanić izrazio je spremnost na suradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije glede izgradnje novog stadiona na Maksimiru. Uz jasnu podršku i namjeru da se što skorije krene u izgradnju, potpredsjednik Vlade Branko Bačić i mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, zaduženi su za operativno poduzimanje svih daljnjih potrebnih aktivnosti za nastavak suradnje.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku su sudjelovali Nina Obuljen-Koržinek, ministrica kulture i medija te predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Branko Bačić, potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave te Marko Milić, glasnogovornik Vlade RH.

Uz kardinala Josipa Bozanića, nazočili su mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, mons. Zlatko Koren, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale i preč. Ivica Budinšćak, potpredsjednik Odbora za obnovu Nadbiskupskog dvora i kompleksa Šalata.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: