Sjednica Odbora za sredstva društvenih komunikacija

Sjednica Odbora za sredstva društvenih komunikacija

Sjednici je nazočila i članica Odbora i direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović.

Autor
Tiskovni ured HBK/Laudato/G.O.
Fotograf
Tiskovni ured HBK
Objavljeno:
 
22.03.2024 15:59

 

Sjednica Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija, pod predsjedanjem predsjednika Odbora pomoćnog zagrebačkog biskupa Mije Gorskoga, održana je u četvrtak 21. ožujka 2024. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Nakon uvodne molitve i usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, članovi Odbora upoznali su se s pripremama susreta hrvatskih i slovenskih katoličkih medijskih djelatnika koji će se u organizaciji Odbora HBK-a za sredstva društvenih komunikacija i Koordinacije katoličkih medija Slovenske biskupske konferencije održati 12. listopada 2024. u Ljubljani. Istaknuta je važnost toga susreta u smislu boljeg upoznavanja i produbljivanja suradnje između katoličkih medijskih djelatnika i medija iz dviju zemalja kao i uzajamnog pružanja potpore u što boljem ostvarivanju zajedničkog poslanja evangelizacije na području medija.

Na sjednici je predstavljena ovogodišnja poruka pape Franje za Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koja je vrlo aktualna i upozorava na dramatične izazove s kojima se susreću suvremeni mediji.

Članovi Odbora upoznali su se i s projektom Kritička analiza dezinformacija o vjerskim temama čiji je nositelj Hrvatsko katoličko sveučilište u partnerstvu s Hrvatskim katoličkim radijem i Hrvatskim društvom katoličkih novinara.

Odbor je istaknuo potrebu održavanja redovitih susreta voditelja i djelatnika nad/biskupijskih tiskovnih ureda kako bi produbili suradnju i spremnije odgovorili na aktualne izazove.

Sjednici je nazočila i članica Odbora i direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: