Slavljenički koncert vokalnoinstrumentalnog sastava 'Signum'

Slavljenički koncert vokalnoinstrumentalnog sastava 'Signum'

Publiku su oduševili popularnim duhovnim pjesmama.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Ivana Topić
Objavljeno:
 
28.09.2020 13:16

Vokalnoinstrumentalni sastav 'Signum' prošlu nedjelju proslavio je 15. rođendan koncertom u lukšićkoj Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, piše portal grada Kaštela.

Više od 20 članova VIS-a 'Signum', među kojima Ivona, Maja, Ana i Matea u solodionicama, te Ante, Antonio, Alen, Mate i Nikolina kao instrumentalna pratnja, u koncert su publiku uveli izvedbom 'Silan Bog', a potom su tijekom večeri izveli još cijeli niz pjesama, poput: 'Srce predajem ti', 'Krovovi', 'Prečisto Srce Marijino', 'Naš Bog je velik', 'Mesija', 'Ljubav ću kazivati', 'Zaštiti me' i druge.

Publika je imala priliku pogledati i kratki film o djelovanju nekoliko generacija mladih okupljenih u ovom sastavu, koji su već godinama dio tradicije i kulture grada podno Kozjaka. Mladi su iskoristili priliku da se u filmu zahvale svim lukšićkim župnicima koji su im davali i daju potporu u radu, ali i jednima od 'glavnih krivaca' za njihovo postojanje: Danijeli i Brunu Petrušiću.

Mladi iz VIS-a 'Signum' ove su večeri ugostili i članove klape 'Sv. Juraj' HRM-a, a Marko Bralić i ostali otpjevali su dvije pjesme: 'Oči u oči' i 'Krist na žalu'.

Poseban obol cijeloj večeri dao je i mladi župnik, don Marijo Buljević, koji je u meditativnom dijelu koncerta pročitao tri krake, tople priče, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnima.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: