Smotra pučkog crkvenog pjevanja u Buku

Smotra pučkog crkvenog pjevanja u Buku

U župnoj crkvi svetog Jurja mučenika u Buku, župi Pleterničkog dekanata Požeške biskupije, 5. kolovoza održana je tradicionalna smotra pučkog crkvenog pjevanja u čast Gospi Snježnoj.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
06.08.2022 12:34

 

Vjernici su se za taj dan pripravljali trodnevnicom, a na završetku, 5. kolovoza, uz blagdan Gospe Snježne te uz Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Misu je slavio Dražen Akmačić, arhiđakon Katedralnog arhiđakonata Požeške biskupije. U koncelebraciji su bili dekan Novokapelačkog dekanata Goran Mitrović, zatim Josip Klarić, dosadašnji župnik u Požeškim Sesvetama i novi sesvetski župnik, Željko Volarić, te župnik u Buku, Slavko Starčević. U propovijedi vlč. Akmačić pozvao je vjernike na mir, na življenje i pronošenje mira koji daje Isus Krist. Misa je završila pjevanjem himne ''Lijepa naša''.

Euharistiji je prethodila procesija u kojoj je u crkvu unesen kip Gospe Snježne, a potom su se zaredale marijanske pjesme koje su pjevali domaćini – KUD ''Svilenka'' iz Buka, zatim ''Vesele Šokice'' iz Slavonskog Broda, MPS ''Grabarčani'' iz Grabarja, HKD ''Podgorčani'' Iz Podgorača, MPS ''Rakijaši'' iz Podcrkavlja i KUD Zavičajno društvo ''Rama'' iz Pleternice. Smotru je otvorio i sve pozdravio Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice.

Ovu vrijednu tradicionalnu, 8. manifestaciju organiziralo je Kulturno-umjetničko društvo ''Svilenka'' iz Buka, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: