Snažno svjedočanstvo pjevačice Nike Antolos: 'Ako sam pristala ići uz Boga noseći taj križ, znala sam da se nemam čega bojati'

Snažno svjedočanstvo pjevačice Nike Antolos: 'Ako sam pristala ići uz Boga noseći taj križ, znala sam da se nemam čega bojati'

Prije nekoliko godina Niki je dijagnosticirana autoimuna bolest multipla skleroza, a danas nema ni traga te opasne bolesti.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
05.11.2021 21:15

 

Koliko je zahtjevno nositi se s dijagnozom koja nije u potpunosti istražena? Možemo li pronaći smisao kroz bolest i patnju, i snagu da svakodnevno ustrajemo? O tome je govorila naša večerašnja gošća, pjevačica Nika Antolos.

Prije nekoliko godina Niki je dijagnosticirana autoimuna bolest multipla skleroza, a danas nema ni traga te opasne bolesti.

– Toliko sam dobro, Bogu hvala, da se ne mogu poistovjetiti s onom Nikom od prije dvije godine. Danas mi se to razdoblje čini toliko stranim. U tome vidim Božju milost koju je izlio na mene – kazala je Antolos.

Prisjetila se trenutka kada joj je dijagnosticirana bolest. Posvjedočila je kako je prije pojave opasne bolesti doživjela iskustvo Boga koji ju je upitao je li spremna prihvatiti taj teret. 

– U sekundi mi je kroz glavu prošlo milijun pitanja. Onda sam rekla Bogu da ću prihvatiti ako On misli da ja to mogu. Tada sam doživjela olakšanje i mir koji me je pratio tijekom cijele terapije. Ako sam pristala ići uz Boga noseći taj križ, znala sam da se nemam čega bojati – istaknula je bivša članica grupe 'Feminem'.

Najgore razdoblje bilo je kad nije mogla hodati, kad nije imala snage ni za što. Potom je oslijepila na lijevo oko i počela je proživljavati velike bolove. Bila je ovisna o drugima u najosnovnijim životnim funkcijama.

– U jednom trenu rekla sam da mi je dosta i tražila sam od Boga da me uzme. Tada sam samu sebe posramila, odnosno vidjela koliko mi je vjera mala – posvjedočila je Nika, dodavši da svatko u svojoj ljudskosti ima pravo reći da ne može dalje, ali da je i tada potrebno vjerovati.

Zatim je govorila koliko ju je vjera osnaživala u nošenju bolesti i suočavanju s drugima oko sebe. Smatra da joj je upravo vjera očuvala od toga da doživi mentalni slom. Drugim riječima, istaknula je da je vjera u Boga najpotrebnija kad nam je najteže.

– Nitko od nas ne zna kad mu je zadnji dan u životu. Stoga je glupost strahovati od bilo kakve dijagnoze, jer od toga ne ćeš moći vidjeti što se predivno iza toga skriva. O nama ovisi hoćemo li ići putem vjere ili ne – kazala je Antolos.

Cijelo svjedočanstvo pogledajte u emisiji 'Izdvojeno'.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: