Splitsko-makarski i vrhbosanski nadbiskup posjetili župana Bobana

Splitsko-makarski i vrhbosanski nadbiskup posjetili župana Bobana

Splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša i vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić posjetili su splitsko-dalmatinskoga župana Blaženka Bobana.

Autor
IKA/Laudato/G.O.
Fotograf
SBC/Splitsko-dalmatinska županija/IKA
Objavljeno:
 
14.11.2022 19:17

 

Povod ovom sastanku bilo je potpisivanje ugovora Splitsko-dalmatinske županije sa Zakladom Vrhbosanske nadbiskupije, neprofitnom organizacijom sa sjedištem u Vukovaru koja provodi humanitarne i socijalne aktivnosti.

Sastanku su, među ostalim, nazočili: generalni vikari dviju nadbiskupija, mons. Slađan Ćosić i don Franjo Frankopan Velić, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić, zamjenik pročelnika Kabineta župana Ivan Baćak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić. Župan Boban podsjetio je kako je Županija i dosad pomagala Hrvate u Bosni i Hercegovini.

''Podsjetit ću da smo s kardinalom Vinkom Puljićem uređivali knjižnicu u zgradi Nadbiskupije. Pomagali smo i u Glamoču i Tomislavgradu, a sada aktivno radimo na pomoći izgradnje vrtića na Kupresu. S predsjednikom Caritasa Mostarsko-duvanjske nadbiskupije, don Željkom Majićem, radimo na projektu palijativne skrbi u Grudama'', naglasio je. 

Nadbiskup Vukšić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom.

''Povod današnjega dolaska organizirano je pomaganje sa strane Županije i drugih različitih ustanova s ovoga područja Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije koja je osnovana prije nekoliko godina i koja se na ovaj način brine da okuplja ljude, plemenite dobrotvore koji žele pomagati'', izjavio je.

Nadbiskup Kutleša izrazio je također zadovoljstvo današnjim susretom.

''Zahvaljujem svima onima koji su osigurali da se ovi današnji sporazumi mogu potpisati, pogotovo županu Bobanu i njegovim suradnicima. Želio bih da ova suradnja sve više raste i da bude na korist svima onima kojima je namijenjena'', zaključio je.

FOtka_1a

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: