'Srce Sveučilišta' – film o Sveučilišnoj kapelici

'Srce Sveučilišta' – film o Sveučilišnoj kapelici

Film o Sveučilišnoj kapelici 'Srce Sveučilišta' nastao je povodom 15. obljetnice osnutka Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, 3. lipnja 2006., i 10. godišnjice susreta pape Benedikta XVI. s mladima, 4. lipnja 2011., u Zagrebu.

Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
10.06.2021 17:39

O kapelici i njezinu značenju za sveučilišnu zajednicu u filmu govore mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, i prvi rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, sveučilišni kapelan, izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak, pročelnica Odjela za sestrinstvo, dr. sc. Dominik-Borna Ćepulić, asistent Odjela za psihologiju, i Marta Šelimber, studentica Odjela za psihologiju.

Autorsku glazbu potpisuju studenti Lovro Knežević (Odjel za sociologiju) i Domagoj Čondrić (Odjel za psihologiju).

Film su snimili i montirali studenti 2. godine preddiplomskog studija Odjela za komunikologiju: Kristijan Jalšić i Ana Kahlić i studenti 3. godine preddiplomskog studija Odjela za komunikologiju: Magdalena Hegedić i Marc Sokolec s asistenticom Odjela za komunikologiju, Mateom Vidulić.

Film će premijerno biti prikazan na svečanom akademskom činu povodom obilježavanja Dana Hrvatskoga katoličkog sveučilišta 11. lipnja 2021., na svetkovinu Presvetog Srca Isusova.

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: