Sredstva namijenjena nacionalnom prazniku Republike Austrije darovat će se Hrvatskom Caritasu

Sredstva namijenjena nacionalnom prazniku Republike Austrije darovat će se Hrvatskom Caritasu

Sredstva će se darovati programu 'Za 1000 radosti', čiji je fond usmjeren na pomaganje obiteljima u potrebi 

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
uniline.hr
Objavljeno:
 
26.10.2020 11:02

 

Veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj, Markus Wuketich, odlučio je da se zbog epidemiološke situacije svečani program i domjenak prigodom austrijskog nacionalnog praznika, koji se redovito obilježava 26. listopada, ove godine ne će održati uživo, izvijestila je IKA.

Sredstva namijenjena obilježavanju ovogodišnjeg nacionalnog praznika Republike Austrije darovat će  se Hrvatskom Caritasu, programu 'Za 1000 radosti', čiji je fond usmjeren na pomaganje obitelji u potrebi koje prolaze kroz teškoće zbog bolesti, nezaposlenosti, potresa ili pandemije Covid-19.

Veleposlanik Wuketich u prigodnom je obraćanju uzvanicima ove svečanosti, u skladu s nastalim okolnostima, istaknuo kako je 2020. godina bogata nizom važnih datuma za Republiku Austriju: Austrijski savezni ustav slavi 100. rođendan, 25 godina Austrija je dio Europske unije, prije 65 godina 26. listopada 1955. postala je članicom Ujedinjenih naroda, a prije točno 65 godina donesen je Ustavni zakon o neutralnosti. Naposljetku je taj 26. listopad prije 55 godina proglašen austrijskim nacionalnim praznikom.

– Povodom ovog nacionalnog praznika punog jubileja želimo vas pozvati na izuzetan događaj. Poveli bismo vas na očaravajući internetski koncert 'From Austria with Love' 'Bečkih dječaka'. U ovom produkcijski zahtjevnom 45-minutnom ostvarenju, 'Bečki dječaci' na jedinstven način izvode djela Mozarta, Beethovena, Schuberta, Johanna Straußa starijeg i mlađeg, kao i narodne pjesme i evergreene. Pridružite nam se na čudesnom koncertu Bečkih dječaka! Mladi se umjetnici raduju što će pjevati za vas – napominje veleposlanik Wuketich.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: