Što je Božja Providnost i kako joj se otvoriti?

Što je Božja Providnost i kako joj se otvoriti?

O Božjoj Providnosti, radu i doprinosima Zaklade sv. Dominik Savio govorila je Branka Škugor Vlahović, upraviteljica Zaklade.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
29.10.2020 20:57

 

Bog skrbi za cijeli svijet i za svako svoje stvorenje, ali kako biti otvoren Božjoj Providnosti i kako se potpuno predati Bogu? U emisiji je o tome posvjedočila Branka Škugor Vlahović, upraviteljica Zaklade sv. Dominik Savio te stipendistica Zaklade, Ema Đurković.

Branka Škugor Vlahović upoznala nas je sa Zakladom sv. Dominik Savio i načinom na koji Zaklada funkcionira. O Zakladi kaže kako je ona zamišljena da bude druga obitelj onima koji obitelj nemaju. Zaklada sv. Dominik Savio osnovana je 6. svibnja 2018. na sam spomendan sv. Dominika Savija, a njezina je svrha pomaganje djeci bez roditelja, djeci samohranih roditelja, obitelji s više djece, djeci koja ne mogu platiti mjesečni obrok u školi, djeci koja nakon punoljetnosti napuštaju Caritas ili druge udomiteljske ustanove, te redovitim studentima slabijeg imovinskog stanja.

–  Svi smo danas pozvani na djela milosrđa, napose laici, jer postoje tolike osobe koje su na marginama društva i kojima je potrebna naša pomoć – istaknula je Škugor Vlahović.

Dodala je kako smo svi pozvani na molitvu, ali i na konkretno djelovanje među svim ljudima. Ako mi sami postanemo 'baklje ljubavi', tada ćemo svojim plamenom moći i u drugim ljudima zapaliti tu istu vatru ljubavi i na taj način druge potaknuti na djelovanje u društvu i činjenje dobrih djela. Na kraju je najavila i neke projekte koje će Zaklada pokrenuti.

Stipendistica Zaklade sv. Dominik Savio, Ema Đurković, u emisiju se javila putem telefonskog poziva. U svom govoru ispričala je na koji je način uopće čula za Zakladu i kako joj je ona pomogla u životu. Nije se tu radilo samo o financijskoj i materijalnoj pomoći, nego i o onoj duhovnoj. Ema je posebno istaknula zajedništvo kroz molitvu i bliskost koju joj je Zaklada pružila.

– Bog će uvijek na naš put stavljati ljude koji će nam pomoći da prebrodimo teške trenutke, kao što je pred mene stavio Zakladu sv. Dominik Savio – posvjedočila je Ema osvrćući se na Božju Providnost.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: