Što je to Božje milosrđe?

Što je to Božje milosrđe?

U emisiji su gostovali: p. Andrija Wosko, dehonijanac iz Poljske, i s. Ivana Perković iz Družbe sestara Milosrdnog Isusa, dok se vlč. Miro Tomas, upravitelj Svetišta Božjeg milosrđa na Ovčari, u emisiju uključio telefonskim pozivom.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
13.04.2021 20:34

 

Što je to Božje milosrđe? Kako je povezano s Isusovim uskrsnućem? Kako se pobožnost Božjem milosrđu proširila Hrvatskom? Postoji li veza između bl. Alojzija Stepinca i štovanja Božjega milosrđa? Kako Božje milosrđe utječe na naše zemaljske živote, a što nam obećava u vječnosti? Kako su relikvije sv. Faustine Kowalske došle u Sisak? O svemu tome u emisiji su svjedočili: p. Andrija Wosko, dehonijanac iz Poljske, s. Ivana Perković iz Družbe sestara Milosrdnog Isusa, i vlč. Miro Tomas, upravitelj Svetišta Božjeg milosrđa na Ovčari i duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa.

Pater Andrija Wosko kazao je kako pobožnost Božjemu milosrđu možemo moliti svakoga dana i u svako doba godine, kao što je to činila sv. Faustina Kowalska, koja je u 'Dnevniku' zapisala kako tu pobožnost moli netom prije Božića. Isto tako, napomenuo je kako krunicu Božjemu milosrđu možemo moliti i za umiruće. A Božje milosrđe možemo doživjeti na mnogim mjestima i osjetiti ga na razne načine. Pater Wosko posebno je istaknuo sakrament Pomirenja, Ženidbe i Pričesti, za koje tvrdi kako su izvori preobilnog Božjeg milosrđa.

Sestra Ivana Perković upoznala nas je sa svojim prvim kontaktom, odnosno prvim upoznavanjem Milosrdnog Isusa, nakon čega se u njezinu životu sve promijenilo. Ona je nedavno iz Pule zajedno sa sestrom Jairom došla živjeti i djelovati u Sisak, u baziliku sv. Kvirina. Tamo su izložene relikvije sv. Faustine Kowalske. Častiti sliku Milosrdnog Isusa i relikvije zasigurno će mnogim ljudima iz područja pogođenog potresom pomoći da se lakše nose sa svakodnevnim izazovima i poteškoćama. Osim borbe za normalan život ljudi iz Siska i okolice, sestra Ivana istaknula je i borbu za nerođeni ljudski život na području cijele Hrvatske, u čemu će nam svima itekako pomoći Božje milosrđe.

U emisiju se telefonski uključio i  vlč. Miro Tomas. Opisao je kako je protekla svetkovina Božjeg milosrđa na Ovčari. 

– Na dvije se Mise okupilo, bez posebnog pozivanja, oko tisuću hodočasnika – kazao je vlč. Tomas, dodavši kako ga je to pozitivno iznenadilo. Također, sveta Misa slavila se na otvorenom uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Govoreći o doživljaju Božjega milosrđa, vlč. Tomas ističe kako je Božju milost u ovom vremenu koronakrize osjetio na poseban način. 

– Što sam ja gori, Isus je bolji; On još više uzvraća svojim milosrđem – zaključio je vlč. Miro Tomas.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: