Studenti kreirali DUHOS aplikaciju

Studenti kreirali DUHOS aplikaciju

Aplikacija sadrži molitve i pobožnosti, novosti, pitanja i odgovore te sve ostale informacije o događajima koje organizira DUHOS.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
djos.hr
Objavljeno:
 
19.10.2020 15:58

 

Studenti Osječkog sveučilišta okupljeni u DUHOS-u kreirali su DUHOS aplikaciju s duhovnim sadržajem kako bi zajedno molili te i druge potaknuli na molitvu, izvijestila je IKA.

Aplikaciju je od 18. listopada moguće preuzeti putem Google Playja (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.duhos.duhosii&hl=hr), a sadrži molitve i pobožnosti, novosti, pitanja i odgovore, tekstove i akorde pjesama duhovne glazbe te informacije o događajima koje organizira DUHOS.

Povjerenik za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i studentski kapelan, vlč. Mario Žigman, predstavljajući aplikaciju putem društvenih mreža, proučio je sljedeće.

– Unazad godinu dana naši su studenti marljivo radili osmišljavajući, kreirajući i stvarajući nešto što bi mladom čovjeku pomoglo da što lakše dođe do svih informacija koje bi koristile njegovoj intelektualnoj i duhovnoj izgradnji. Da bismo Božju riječ donijeli do što većeg broja mladih ljudi, naši su studenti stvorili DUHOS aplikaciju koja ima cilj evangelizirati, informirati i formirati. Osluškujući riječi pape u miru, Benedikta XVI., takve su tehnologije pravi dar ljudskom rodu. Taj dar želimo podijeliti s vama kako bismo na takav način svi zajedno postali jedna obitelj, kojoj je isto poslanje – naučiti ljubiti i tu ljubav svjedočiti u svom životu – kazao je vlč. Mario Žigman.

– Odazovimo se pozivu pape u miru, Benedikta XVI., kako bismo svjedočanstvo svoje vjere ponijeli u digitalni svijet, no, ne samo u digitalni svijet već i u osobni život, provodeći u djelo ljubav koja gradi jedinstvo, slobodu i čovjekov identitet – zaključio je vlč. Mario Žigman.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno