Susret ravnatelja Hrvatskog i Jeruzalemskog Caritasa

Susret ravnatelja Hrvatskog i Jeruzalemskog Caritasa

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa, fra Tomislav Glavnik, sastao se u utorak 23. srpnja u Jeruzalemu s timom Caritasa Jeruzalem predvođenog ravnateljem Antonom Asfarom.

Autor
IKA/Laudato/M.P.
Fotograf
CARITAS JERUZALEM
Objavljeno:
 
25.07.2024 17:09

 

Na susretu je sudjelovao i fra Sandro Tomašević, član Upravnog odbora Centra katoličke akcije u Betlehemu.

U međusobnom razgovoru i planiranju buduće suradnje nakana je intenzivirati međusobnu suradnju u pružanju podrške korisnicima i ustanovama za koje brine Caritas Jeruzalem.

Ravnatelj Asfar zahvalio je Hrvatskom Caritasu na kontinuiranoj podršci, posebno za participaciju u projektu skrbi za starije osobe u Ramali i projektu edukacije i radnog osposobljavanja žena na području Zapadne obale. Prva faza podrške uskoro završava i prve polaznice završit će tečajeve za daljnje usavršavanje u zanatskim zanimanjima.

Tijekom susreta primljene su vijesti da je južna Gaza proglašena opasnom borbenom zonom od strane izraelske vojske. U tom području Gaze su smješteni mnogi članovi osoblja Caritasa Jeruzalem koji su bili pozvani na hitnu evakuaciju u skloništa u Zapadnoj Gazi.

Usprkos nepovoljnim vijestima naglašena je trajna predanost poslanju Caritasa u ratom zahvaćenim područjima i ublažavanju teškoća na koje nailazi ratom pogođeno stanovništvo.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa izrazio je blizinu kolegama u Jeruzalemu priloživši skori susret oko planiranja realizacije upućivanja daljnje pomoći za projektne prijedloge, kojima bi nositelj bio Jeruzalemski Caritas.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: