Svetište Majke Božje Remetske: cjelonoćno klanjanje povodom zatvaranja crkve radi njezine obnove

Svetište Majke Božje Remetske: cjelonoćno klanjanje povodom zatvaranja crkve radi njezine obnove

S početkom konstruktivne obnove remetskoga svetišta i samostana teško oštećenih u potresu 22. ožujka i 29. prosinca 2020., privremeno će se zatvoriti remetska crkva. Tim povodom organizira se cjelonoćno klanjanje, sa 16. na 17. siječnja. 

Objavljeno:
 
16.01.2022 17:15

 

Župnik i upravitelj svetišta, o. Antonio-Mario Čirko, tim povodom poziva vjernike da pohode remetsku crkvu ovih dana.

Cjelonoćno klanjanje u remetskom svetištu započinje u nedjelju 16. siječnja misnim slavljem u 18:30 sati; u 19:30 slijedi svečano izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta i molitveni program. Od 21 sat mole se radosna otajstva krunice, od 23 sata žalosna otajstva krunice, od 5:15 sati slavna otajstva krunice, litanije te blagoslov i pohrana Presvetoga.

U 6 sati slijedi svečana Euharistija nakon koje će se u 7 sati crkva zatvoriti.

Od 17. siječnja navečer, Euharistije i sva ostala liturgijska događanja slavit će se u natkrivenom vanjskom oltarnom prostoru.

Poseban događaj cjelonoćnog klanjanja moći će se izravno pratiti preko aplikacije Majka Božja Remetska, www.zuparemete.net ili Facebook stranice Župa Remete.

Svečanu Euharistiju 17. siječnja u 6 sati prenosit će Laudato TV, Hrvatski katolički radio i Radio Marija.

Foto 1

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: