Svibanjski broj 'Veritasa'

Svibanjski broj 'Veritasa'

Novi broj 'Veritasa' u znaku je dvaju velikih intervjua.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Veritas
Objavljeno:
 
05.05.2021 12:24

 

Novi broj 'Veritasa' u znaku je dvaju velikih intervjua. U mjesecu svibnju obilježava se Svjetski dan medicinskih sestara i to je to bio povod da u ovome broju 'Veritasa' donesu jedno lijepo svjedočanstvo medicinske sestre na COVID-odjelu KBC-a Zagreb, Marije Božičević, koja vedra duha progovara o svim problemima s kojima se suočavaju medicinske sestre, ali i o ljepoti služenja braći i sestrama iz ljubavi u ovom plemenitom zvanju. 

Ove godine obilježavaju se važne obljetnice vezane uz dvojicu velikana: Dantea Alighierija i Marka Marulića. Sedamstotu obljetnicu smrti Dantea i petstotu godinu od dovršetka Marulićeve 'Judite'. Značaj ove dvojice velikana zasigurno nadilazi vremenske i geografske granice. Njihova djela i poruka imaju univerzalnu vrijednost. Papa Franjo u ožujku je objavio apostolsko pismo: Candor Lucis aeternae, povodom 700. godišnjice smrti Dantea Alighierija.

Stoga u ovom broju donose intervju s fra Mauriziom Banzonijem, franjevcem konventualcem, članom vijeća Danteovskog centra franjevaca konventualaca u Ravenni, kojemu je od 2001. do 2009. bio i direktor. Ove je godine ujedno delegat Talijanske provincije sv. Antuna Padovanskoga franjevaca koneventualaca povodom ove važne obljetnice.

Također, svibanjski broj donosi i jednog novog suradnika, Darija Šagolja, koji će u novoj rubrici obrađivati svećenike znanstvenike koji su dali veliki doprinos razvoju čovječanstva.  

U rubrici 'Intenzivna njega' fra Željko Barbarić progovara o smrti bliske osobe. Uz taj događaj često se vežu pojmovi poput mraka, tame, tišine. Fra Željko ohrabruje da pronađemo snagu za novi korak naprijed, tamo gdje nam sve govori da trebamo odustati. U praznom grobu, u susretu s Uskrslim, u novosti života.

U majčinskim zapisima Ivana Grabar daje bitno svjedočanstvo u kojem djeca imaju veliku ulogu tako što nam svojom jednostavnošću skreću pozornost s raznih tmurnih stvari i ukazuju nam na ljepotu te jednostavnost života.

Tanja Maleš u 'Antunovim stranicama' upoznaje nas s hodočasnikom Vinkom Darojkovićem kojega u naslovu naziva '(do)životni hodočasnik'. Ovaj naziv Vinko opravdava svojim brojnim hodočašćima, a izdvajamo hodočašće prije četiri godine kada je pješice hodočastio 900 km kako bi Majci Božjoj Letničkoj zahvalio za rođenje unuka.

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: