U Mostaru na vječni počinak ispraćena s. Mirjam Grabovac

U Mostaru na vječni počinak ispraćena s. Mirjam Grabovac

S. Mirjam Grabovac pamtit ćemo po osmijehu koji odzvanja u prostoriji u kojoj se nalazite i ostavlja trag u svim srcima oko vas. 

Autor
Angelina Tadić/Laudato/K.P.
Objavljeno:
 
18.11.2021 09:51

 

Na mostarskom groblju Šoinovac, u srijedu 17. studenog, zemlji je predano tijelo Mirjam (s. Berislave) Grabovac, osobe koja je u svim razdobljima svoga života snažnom i nježnom osobnošću oduševljavala ljude za sve dobro i plemenito, svjedočeći i tako Božju ljubav prema svakom stvorenju. Ostavila je dubok trag u svima onima koji su ju poznavali, o čemu su mnogi proteklih dana posvjedočili na društvenim mrežama. Sprovodne obrede te Misu zadušnicu u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predslavio je don Dragan Filipović.

Mirjam Grabovac rođena je 12. travnja 1965. godine u Mostaru kao prvo od četvero djece u obitelji Zdravke (Cice) rođene Vrljić i Berislava Grabovca. 

Osnovnoškolsko obrazovanje Mirjam je stekla u Osnovnoj školi 'Braća Šimić', srednjoškolsko u Gimnaziji 'Aleksa Šantić', a fakultetsko je nastavila u Zagrebu na tadašnjem Fakultetu za defektologiju (danas Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet). Za vrijeme studiranja bila je aktivna, uz ostalo, u Palmi, zajednici studenata koja se okupljala kod isusovaca u Zagrebu, kao i u časopisu 'Mi'.

Nakon što je diplomirala pristupila je Družbi sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije sa sjedištem u Zagrebu. Njezin odabir redovničkog poziva roditeljima u početku nije bio drag, no kasnije su to prihvatili radujući se njezinoj pronađenoj sreći u životu i podržavajući ju svojom ljubavlju i molitvama. Izborom redovničkog imena – s. Berislava – na jedan je način željela izraziti zahvalnost i ljubav prema svom ocu.

Tijekom ratnih godina zajednica ju je poslala u mjesto Mals, u Južnom Tirolu, u Italiji, kako bi s drugim sestrama pomagala izbjeglicama svih nacionalnosti koji su pristizali s ovih područja.

Sredinom devedesetih, nakon polaganja vječnih redovničkih zavjeta, počela je raditi kao nastavnica u Centru za odgoj i obrazovanje 'Goljak' u Zagrebu, koji pruža obrazovanje djeci i mladima s motoričkim teškoćama i kroničnim bolestima. Za vrijeme svog redovničkog života služila je Bogu i čovjeku u više mjesta na različite načine, a najdulja razdoblja bila su u Ženskoj općoj gimnaziji u Zagrebu i Duhovno-obrazovnom centru 'Marijin dvor' u Lužnici, u Zaprešiću.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: