U petak nova emisija Tavelićeva 'timbra vire'

U petak nova emisija Tavelićeva 'timbra vire'

Od 18. rujna do 13. studenog, svakog petka pratite svjedočanstvo života i vjere našeg prvog hrvatskog kanoniziranog svetca.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Šibenska biskupija
Objavljeno:
 
23.09.2020 08:45

 

U jubilejskoj godini sv. Nikole Tavelića povezujemo domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Veliku devetnicu pred svetčev blagdan pratimo iz Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku i putujemo po svijetu: u Rim, Sarajevo, Buenos Aires, Tomislavgrad, Sydney, Rotterdam, Zagreb, Jeruzalem, i mnoga druga mjesta. Pratimo svjedočanstvo života i vjere našeg prvog hrvatskog kanoniziranog svetca u mreži iskustava i svjedočanstava današnjih vjernika, svetčevih sunarodnjaka, razasutih po cijelom svijetu.

Od 18. rujna do 13. studenog, svakog petka od 14:00 do 15:00 sati pratite putem društvenih mreža: Facebook stranicu Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića ili YouTube kanal 'Svetište Šibenik'.

U emisiji, u petak 25. rujna od 14.00 do 15.00 sati, prati se linija: Šibenik – Sarajevo –Jeruzalem – Zagreb. Nakon pozdrava domaćeg šibenskog biskupa, mons. Tomislava Rogića, slijedi prilog iz Sarajeva odakle se javlja fra Damir Pavić, koji će nas upoznati kako je nastalo svetište sv. Nikole Tavelića u tome gradu i kako se danas svetac štuje.

U Jeruzalemu ćemo upoznati fratra Hrvata, fra Sandra Tomaševića koji djeluje u Svetoj Zemlji, a predstavit će se i zajednica vjernika iz Betfage. U Zagrebu ćemo se povezati s Hrvatskom katoličkom mrežom koja je raširena po cijelom svijetu. Na koncu donosimo molitvu sv. Nikoli Taveliću iz njegova svetišta iz Šibenika.

Program će preuzimati Hrvatski katolički radio (HKR) na svojoj FB stranici, te će glas o prvom hrvatskom svetcu svakog petka širiti u svom programu, kao i na stranicama Informativne katoličke agencije (IKA) te Hrvatske katoličke mreže (HKM).

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: