U Samoboru održan koncert ''Neka se čuje do neba glas''

U Samoboru održan koncert ''Neka se čuje do neba glas''

Koncert ''Neka se čuje do neba glas'' održan je u nedjelju 11. rujna u Sportskoj dvorani ''Samobor'' u organizaciji udruge ''U Duhu s Kristom'' i Kuće susreta Tabor iz Samobora.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
Šime Modrić
Objavljeno:
 
13.09.2022 13:43

 

Riječ je o osmom koncertu suvremene duhovne glazbe koji od 2012. organizira udruga ''U Duhu s Kristom'', a s obzirom na to da Kuća susreta Tabor ove godine obilježava 25 godina rada, odlučeno je da će oni biti suorganizator koncerta. Na koncertu je bilo oko 1500 osoba.

Nastupili su Luka Balvan, Zvonko Palić Jonathan, Davor Terzić, fra Ivan Matić, skupina ''Amorose'', sastav ''Božja pobjeda'', Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, sestre Palić, Alan Hržica i Nina Badrić. Sve izvedbe meditativnim izričajem povezala je voditeljica i predsjednica udruge ''U Duhu s Kristom'' Silvija Blažević. Na kraju su na scenu izašli i poslužitelji Kuće susreta Tabor te s voditeljem fra Ivanom Matićem otpjevali pjesmu ''Velik si''.

Tijekom koncerta prikazan je promotivni film o Kući susreta Tabor, a Marija Husar Rimac i Alan Hržica svjedočili su o svome obraćenju u Taboru prije mnogo godina. Pjevače je pratio samoborski duhovni sastav: klavijaturist Ivan Gajšak, gitaristi Miljenko Noršić, Goran Žegarac i Andrej Grozdanov, bubnjar Rene Kutičić, gudači Lara Rimac, Ivan Mužanić, Marko Otmačić i Nikolina Tičinović Čavrag, flautistica Lovorka Grbac, na efektima je bio Tomislav Koletić, a prateći vokali bili su Ana i Lobel Barun. Aranžmani su djelo Ranka Purića, a produkacija Tonija Eterovića.

U publici su, od uzvanika, bili samoborska gradonačelnica Petra Škrobot sa zamjenikom Petrom Burićem, predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić, predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, svetonedeljski dogradonačelnik Gabrijel Deak s potpredsjednicom tamošnjeg Gradskog vijeća Andrijanom Iviček, dekan Samoborsko-okićkog dekanata i župnik samoborski, preč. Ivica Cik, gvardijan Franjevačkog samostana u Samoboru, fra Željko Janjić, te drugi svećenici iz samoborskih i drugih župa.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: