U tijeku je 27. međunarodni kongres Renovabisa

U tijeku je 27. međunarodni kongres Renovabisa

Međunarodni kongres Renovabisa u Münchenu traje od 12. do 14. rujna 2024. godine.

Autor
Laudato/V.C.V./G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
12.09.2023 18:48

 

Pod nazivom Sloboda kako je ja shvaćam... održava se Međunarodni kongres Renovabisa u Münchenu od 12. do 14. rujna 2024. godine. Ovo je 27. konferencija, a tema je Europa između novog buđenja, razočaranja i prijetnje. Kongres je započeo svečano, proslavom 30. obljetnice djelovanja Renovabisa. Tijekom večernje službe ponovno su upaljene svijeće koje su gorjele 27. svibnja ove godine na istovremenom Duhovskom bdjenju u četiri zemlje: Hrvatskoj, Poljskoj, Ukrajini i Rumunjskoj. Sudionik toga međunarodnog projekta bio je i Laudato TV. Slika klanjanja i slavljenja 17 000 vjernika u Hrvatskoj na velikom molitvenom danu ''Progledaj srcem: Neka vatra siđe'' putem videopoveznice uživo odaslana je diljem Europe.

Svijeću iz Hrvatske upalila je u Münchenu direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović, koja sudjeluje na Kongresu. Tom je prigodom izmolila i molitvu na hrvatskom jeziku:

Za kršćane u Hrvatskoj i svijetu koji se suočavaju s brojnim izazovima u svojoj vjeri: da im Duh Sveti dade snage da i oni sami mogu dati podršku drugim ljudima.

Podsjetimo, Renovabis je karitativna organizacija osnovana 1993. godine u Njemačkoj kao akcija solidarnosti njemačkih katolika s ljudima u srednjoj i istočnoj Europi. Cilj joj je jačanje Crkve podupiranjem pastoralnih, društvenih i socijalnih projekata u tom dijelu Europe. Jedan od utemeljitelja je Njemačka biskupska konferencija, a daljnje korake učinio je Središnji odbor njemačkih katolika.  

 

r2

 

r3

 

KS 43

 

final

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: