U tijeku je volonterska akcija '72 sata bez kompromisa'

U tijeku je volonterska akcija '72 sata bez kompromisa'

Ove godine u projekt su se prvi put uključili Križevci, Krk, Rijeka i Šibenik.

 

Autor
Laudato/A.H.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
16.10.2020 16:26

 

U tijeku je volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' pod geslom: 'Budi promjena', koja se u Hrvatskoj održava u 14 gradova i 1 općini, a započela je slavljem Mise u četvrtak 15. listopada izvijestila je IKA.

Od juga preko sjevera do istoka Hrvatske 2500 mladih volontera okupilo se u četvrtak 15. listopada kako bi saznali na kojoj od 370 akcija će volontirati tijekom iduća dva dana. Ove godine u projekt su se prvi put uključili Križevci, Krk, Rijeka i Šibenik.

Karlovac, Metković i Osijek već su dobro uhodani u '72 sata', kao i Sinj, Sisak, Slavonski Brod te općina Suhopolje. U gradovima su Mise slavljene u lokalnim crkvama uz pridržavanje epidemioloških mjera, s brigom za vlastito i zdravlje svojih bližnjih. 'Veterani' projekta su Dubrovnik, Zadar i Zagreb te grad u kojem je sve započelo 2014., a to je Split.

– Danas beskompromisni volonteri kreću s radnim, ekološkim akcijama, te pokojom socijalnom akcijom. Molimo za njih i za sve one kojima dolaze, da im donesu Ljubav – poručili su organizatori.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno