Učenici zagrebačke XV. gimnazije donirali informatičku opremu Caritasovoj Kući Emaus

Učenici zagrebačke XV. gimnazije donirali informatičku opremu Caritasovoj Kući Emaus

Za potrebe Caritasove Kuće Emaus, u kojoj su smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, učenici XV. gimnazije u Zagrebu darovali su informatičku opremu, koju je 27. ožujka uručio ravnatelj Nikola Dmitrović.

Autor
CZN/Laudato/F.P.
Fotograf
CZN
Objavljeno:
 
28.03.2023 08:48

 

Donaciji su se pridružili i jedan od roditelja učenika XV. gimnazije te jedan od učenika s posebnim darovima.

Donaciju nove informatičke opreme – 2 prijenosna računala, 1 tablet i 2 pojačavala internet-signala – uručio je ravnatelj XV. gimnazije, prof. Nikola Dmitrović u Kući Emaus, u pratnji psihologinje Zrinke Pandžić, učenica Nike i Iris, učenika Martina i Fabijana te Lovreka Dijanića.

Prilikom primopredaje donacije voditeljici Sektora socijalne skrbi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Suzani Horvat Kutle, ravnatelj Dmitrović naglasio je da je donacija usmjerena u tu Caritasovu kuću na inicijativu učenika te je mladima u Kući Emaus poželio da to sve iskoriste najbolje što mogu, prvenstveno za učenje, a zatim i za zabavu.

Donaciju škole, za koju su novčana sredstva učenici prikupili tijekom prošlogodišnjeg božićnog sajma i tombole, povećao je Dijanić donacijom pet rabljenih stolnih računala, a informatičar Fabijan Cikač tipkovnicom i mišem, slušalicama te zvučnikom koje je osvojio na natjecanjima.

Horvat Kutle zajedno s mladima iz Kuće Emaus i Caritasovim zaposlenicama u toj kući zahvalila je na vrijednoj donaciji koja će učenicima biti od velike pomoći te je goste upoznala sa životom korisnika kroz njihove redovite i izvanredne aktivnosti i pokazala im sobe i zajedničke prostorije Kuće.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: