Udruga 'Lučonoše' pokrenula obnovu spomen-doma blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću

Udruga 'Lučonoše' pokrenula obnovu spomen-doma blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću

Svoj doprinos skorijem uređenju spomen-doma moguće je dati pozivom na broj 060 9006, čime donirate 5 kuna.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
16.10.2020 09:23

 

Udruga 'Lučonoše' iz Kaštel Lukšića i njezin predsjednik Ante Duvnjak, u suradnji sa Župom Presvetoga Trojstva u Krašiću, pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za obnovu spomen-doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću, izvijestila je IKA.

Nakon što su tragovi vremena postali sve očitiji na jednom od simbola ustrajanja u vjeri i ljubavi prema domovini i ljudima – spomen-domu blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću, u kojem je proveo posljednje godine svoga života, započeo je projekt njegove obnove.

Svoj doprinos skorijem uređenju spomen-doma moguće je dati pozivom na broj 060 9006, čime donirate 5 kuna. Broj je otvoren od ponoći 15. listopada do 13. studenoga.

Radovi na spomen-domu koji se nalazi u sklopu župne kuće u Krašiću, gdje je blaženik u kućnom pritvoru proveo posljednjih devet godina života, u tijeku su. Obuhvaćaju uređenje prvog kata župne kuće, ukupno četiri sobe, u kojima će se izmijeniti unutarnja žbuka i podovi, uz dodatnu učvršćenje kuće. Nakon radova sve će biti vraćeno u prvobitno stanje, baš kao na dan preranog odlaska blaženika.

Krašić je desetljećima mjesto hodočašća iz svih dijelova Hrvatske, ali i sve veća turistička atrakcija, jer život, djelo i mučeništvo kardinala Stepinca, još od njegova zatočeništva i smrti, a posebice nakon proglašenja blaženim 1998., fasciniraju kršćane diljem svijeta.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno