Udruga posvećena fra Bernardinu Sokolu napravila mrežnu stranicu s njegovim djelima

Udruga posvećena fra Bernardinu Sokolu napravila mrežnu stranicu s njegovim djelima

Na prvu godišnjicu utemeljiteljske skupštine Hrvatskog društva 'Dr. fra Bernardin Sokol', članovi su pustili u rad mrežnu stranicu na kojoj su dostupna nekolicina Sokolovih glazbenih djela.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
https://www.hdbs.com.hr/
Objavljeno:
 
09.06.2021 10:02

 

U Splitu, u franjevačkom samostanu na Poljudu, 8. lipnja 2020. osnovano je Hrvatsko društvo 'Dr. fra Bernardin Sokol'. Među inicijatorima i prvim članovima društva neki su poznati glazbenici, koji su, zahvaljujući novijim istraživanjima i radovima o glazbeniku Sokolu, 'otkrili' vrijednost njegovih glazbenih djela.

Članovi ove glazbene udruge, svjesni da je Sokolova glazbena ostavština do nedavno bila gotovo nepoznata, različitim projektima nastoje upoznati kulturnu javnost o Sokolovu životu i radu. Zato je i naglasak njihova djelovanja upravo na dostupnosti Sokolovih nota. Na prvu godišnjicu utemeljiteljske skupštine društva, pustili su u rad  mrežnu stranicu s adresom: www.hdbs.com.hr na kojoj su u svojevrsnoj 'virtualnoj glazbenoj nototeci' već dostupna neka Sokolova djela, a s vremenom će ih biti mnogo više. Iako su zasigurno mnoga Sokolova djela uništili oni koji su ga 28. rujna 1944. odveli iz samostana na Badiji i bez suda ubili, veliki dio njegovih radova ipak je ostao sačuvan u samostanu Male braće u Dubrovniku.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: