Udruga 'Radost' predstavila zbornik radova 'Blaženi Alojzije Stepinac u slici i riječi'

Udruga 'Radost' predstavila zbornik radova 'Blaženi Alojzije Stepinac u slici i riječi'

Udruga za brigu o djeci i mladima 'Radost' iz Budaševa objavila je zbornik radova u kojemu je objedinila radove s prve izložbe likovnih i literarnih radova pod nazivom „Blaženi Alojzije Stepinac u slici i riječi“ održane uoči Stepinčeva 2020. godine.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
14.05.2021 11:26

 

Na natječaj su pristigla 62 likovna i 10 literarnih radova iz 9 osnovnih škola, prenosi IKA. 

'U želji da ova mala knjižica bude trajno sjećanje i lijepa uspomena na prvu izložbu ovakve vrste, izdali smo ovaj zbornik radova. Nagrađene likovne i literarne radove ukoričili smo u ovoj knjižici, a ostale radove učenika pohranili u arhivu Udruge', riječi su Siniše Medarića, tajnika Udruge 'Radost'.

Ove godine natječaj je ponovno organiziran i u njega su se uključile osnovne i srednje škole s područja Sisačke biskupije, ali i šire. Iako u specifičnim uvjetima, na izložbu je pristiglo blizu 90 likovnih i petnaestak literarnih radova.

'Jako nas raduje odaziv na ovogodišnji natječaj i prekrasna izložba koju smo pripremili. Na ovaj način potičemo djecu i mlade da upoznaju lik blaženog Alojzija Stepinca te uče o njemu, ali i od njega. Upravo je Stepinac taj koji ih najbolje može poučiti kako se voli svoj narod, svoj dom i domovinu. Ponosno predstavljamo ovaj mali, ali nama izuzetno vrijedan zbornik', zaključila je Ljiljana Slunjski, predsjednica Udruge za brigu o djeci i mladima 'Radost'.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: