Uskrs na Laudato televiziji

Uskrs na Laudato televiziji

Izravne prijenose obreda i svetih Misa LaudatoTV tradicionalno donosi iz Vatikana, Rima, Jeruzalema i hrvatskih svetišta.

Autor
V.C.V./Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
31.03.2024 17:16

 

Gledatelji mogu izbliza pratiti Isusove posljednje ovozemaljske korake i pripremiti se za otajstvo Uskrsa uz Laudato TV. Vazmeno trodnevlje ova obiteljska televizija donosi u izravnim prijenosima. Na Veliki četvrtak svetu Misu i obred posvete ulja iz Vatikana koje predslavi papa Franjo gledatelji mogu pogledati u 9:30 i Getsemansku uru uživo iz Jeruzalema u 20 sati. U petak, 29. ožujka, obredi Velikog petka iz bazilike svetog Petra su u 17 sati, a Križni put iz Koloseuma u 21:15. U subotu svetu Misu Vazmenog bdjenja u Vatikanu koju predslavi papa Franjo gledatelji mogu pratiti od 19:30. Na Uskrs izravan prijenos svete Mise iz Vatikana je u 10 sati, urbi et orbi u 12 sati, a večernju svetu Misu Laudato TV donosi iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu u 18:30.

Na Uskrsni ponedjeljak prijenos svete Mise je uživo iz Svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu u 7:30, središnje euharistijsko slavlje je iz Sinja u 10 sati, molitva Kraljice neba iz Vatikana u 12:00, a večernja je ponovno iz Remeta u 18:30.

I u ostatku programa Laudato TV donosi specijalni sadržaj. Gledatelji mogu slobodno vrijeme provesti uz igrane filmove. Film Marija Magdalena kroz biblijski lik Magdalene prikazuje Isusovu nježnu brigu prema ženama i nadahnjuje ih da upoznaju Isusa srcima punim ljubavi. Rivka je priča o kršćanskoj zajednici iz prvog stoljeća koja doživljava radosti i tuge koje život donosi. Njihova priča pokazuje kako Bog pun ljubavi kroz svoju Riječ i Duha Svetoga daje snagu za sadašnjost i nadu za budućnost. Poveda je biografska drama koja pripovijeda o životu Pedra Povede, upornog i inovativnog svećenika koji je otvorio nove puteve u obrazovanju i bio jedan od predvodnika u području zalaganja za ženska prava na početku dvadesetog stoljeća. Dokumentarna drama Očevo srce otkriva tko je zapravo bio Josip iz Nazareta. Kadrovi vode na put oko svijeta kako bi se saznalo je li istina da je samozatajni čovjek, sveti Josip, danas aktivniji nego prije. Gledatelji će imati prilike pogledati i dokumentarni film poznatog španjoskog redatelja Juana Manuela Cotela Može se i tebi dogoditi koji donosi istinitu priču Rubena Garcije, koji je nakon života u prostituciji doživio snažno obraćenje i danas putuje po svijetu pripovijedajući o promjeni svoga života. U specijalnom uskrsnom izdanju kulinarske emisije Svi za stol gostuje Miroslav Škoro, a gledatelji će moći pogledati premijerno i snimku velikog koncerta domoljubne glazbe Domu mom koji je održan u siječnju ove godine i napunio Arenu Zagreb. Koncert 'Domu mom' je na rasporedu 1. travnja u 15:10. Gledatelji Laudato TV-a moći će se prisjetiti i povijesnog koncerta Progledaj srcem na Maksimiru.

LTV Uskrs

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: