Utemeljiteljica i voditeljica Zajednice i Programa 'Injigo' u posjetu nunciju Lingui

Utemeljiteljica i voditeljica Zajednice i Programa 'Injigo' u posjetu nunciju Lingui

Dr. Čunčić predstavila je mons. Lingui strukturu i djelovanje Zajednice 'Injigo'.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
13.10.2021 08:36

 

Dr. sc. Marica Čunčić, utemeljiteljica i voditeljica Zajednice i Programa 'Injigo', posjetila je u ponedjeljak, u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu, apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Giorgia Linguu, a posjetu je nazočio i Dario Šimić, dugogodišnji sudionik Programa i član Zajednice 'Injigo', izvijestila je IKA.

Tijekom susreta, dr. Čunčić predstavila je mons. Lingui strukturu i djelovanje Zajednice 'Injigo' koja organizira i vodi ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 30 tjedna, kroz koje je u 20 godina prošlo oko 14 000 sudionika, kao i u šutnji od 3 do 30 dana kroz koje je prošlo oko 4000 sudionika. Početkom pandemije, za sve one u izolaciji, Zajednica je ponudila i kućne ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 12 i 30 dana te 3 dana u šutnji u vlastitome domu, kroz koje je prošlo oko 800 sudionika.

Razgovarajući o pratiteljima, koji su neizostavni dio ignacijanskih duhovnih vježbi, mons. Lingua zanimao se o njihovoj formaciji, a dr. Čunčić objasnila je da je prvi kriterij izbora pratitelja njihova sposobnost razlučivanja duhovnih pokreta. Dosad su pratitelji vježbateljima darovali više od milijun sati razgovora o molitvenom iskustvu u duhovnim vježbama.

Dr. Čunčić darovala je mons. Lingui unikatni križ od stakla autorice, dr. sc. Sanje Ćurković, članice Zajednice 'Injigo', te svoju knjigu 'Dođi, slijedi me' koja sadrži upute za sudionike duhovnih vježbi od 30 tjedana sa svjedočanstvima sudionika, te ga je informirala o novom ciklusu duhovnih vježbi od 30 tjedana, koji počinje 18. listopada 2021., u koji se zasad preko mrežne stranice www.injigo.com prijavilo 1300 vježbatelja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Švedske, Australije, Irske, Japana, Kanade i Francuske.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: