Važno je da obitelji budu međusobno povezane!

Važno je da obitelji budu međusobno povezane!

U 'Izdvojenom' je gostovao Vedran Vidović, predsjednik Udruge za podršku obitelji 'Kairos'.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
24.11.2021 21:09

 

U večerašnjoj emisiji 'Izdvojeno' govorili smo o tome kako podržati svoje obitelji u svakodnevnom životu. Na području Hercegovine već dugi niz godina djeluje Udruga za podršku obitelji 'Kairos', koja različitim susretima prati bračne parove i pomaže im. Koji su izazovi današnjih obitelji? Zašto je važno tražiti pomoć i savjetovanje? Što konkretno donose susreti ove udruge? Ovo su samo neka od pitanja na koja je odgovorio Vedran Vidović, predsjednik Udruge za podršku obitelji 'Kairos'.

– Sam naziv 'Kairos' dolazi od grčke riječi koja označava milosni trenutak, odnosno milosno vrijeme. Želja nam je bila pokazati ovome svijetu sve milosne trenutke u našim obiteljima. Naš duhovni asistent, fra Bože Milić, često voli ispričati priču o Kairosu. Kad grčki bog Kairos prolazi kraj ljudi, ako ga tko primi za čuperak na glavi, to je njegov milosni trenutak. Kaže se da, ako ne uspiješ uhvatiti boga za čuperak, kasnije više ne ćeš imati priliku vratiti te izgubljene milosne trenutke – kazao je Vedran Vidović.

U nastavku razgovora usporedio je ovu kratku priču s našim svakodnevnim životom. Kao i u priči, slično je i u životu, jer izgubljeno vrijeme ne možemo vratiti. Sve što prođe, bespovratno ostaje zatočeno u prošlosti.

Govoreći o obitelji, naveo je neke glavne izazove s kojima se ona susreće. Prije svega, veliki izazov predstavlja roditeljstvo, zatim odgoj djece, od adolescencije sve do odrasle dobi. Naglasio je i neke socijalne i ekonomske izazove, ali i psihološke, u koje prije svega možemo svrstati sve veći problem koji mnogi imaju s depresijom.

– Važno je osnažiti obitelj, kako bi svi članovi uvidjeli da nisu sami. Zato je dobro da obitelji međusobno budu povezane – kazao je Vedran Vidović, dodavši da je kroz razne izazove uvijek lakše prolaziti ako znamo da je uz nas netko tko prolazi iste ili slične životne okolnosti.

Pogledajte cijelu emisiju i doznajte više o ovoj temi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno