Večeras u 'Izdvojenom': Odgoj za medije

Večeras u 'Izdvojenom': Odgoj za medije

Gotovo svako treće dijete u dobi od 9 do 17 godina u posljednjih godinu dana na internetu je komuniciralo s osobama koje nisu upoznali uživo.

Autor
Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
28.09.2020 16:08

 

Jeste li znali da svaki treći adolescent društvene mreže koristi od 3 do 5 sati dnevno, a da je gotovo svako treće dijete u dobi od 9 do 17 godina u posljednjih godinu dana na internetu komuniciralo s osobama koje nisu upoznali uživo? Dio znanstvene i stručne javnosti već neko vrijeme upozorava na ove i slične alarmantne podatke, ukazujući na nužnost uvođenja odgoja za medije u hrvatski obrazovni sustav. O posljedicama izloženosti medijima, opasnostima koje vrebaju u virtualnom svijetu, ali i kako se od njih zaštititi, kao i o tome znaju li roditelji kako se njihovi tinejdžeri ponašaju na društvenim mrežama, te postoji li korelacija između igranja nasilnih videoigara i delinkvencije – neke su od tema o kojima razgovaramo u večerašnjem 'Izdvojenom'.

Gosti: Irena Domitrović, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK); Katarina Blažina Mukavec, tajnica DKMK-a i koordinatorica projektnih aktivnosti, te Nedjeljko Marković, član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora 2017. – 2020.

Urednik i voditelj: Davor Trbušić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: