"Veritas" – nova aplikacija u čast sv. Antunu Padovanskom

"Veritas" – nova aplikacija u čast sv. Antunu Padovanskom

Nova aplikacija za štovatelje sv. Antuna i svjedočanstvo o primljenim blagoslovima po sv. Antunu, bili su tema "Duhovno duhovite večeri" u utorak 15. ožujka, u kojoj je gostovao franjevac i glavni urednik "Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga", fra Vladimir Vidović kod fra Stjepana Brčine. 

Autor
Hina/HKM/Laudato/F.P.
Fotograf
HKR
Objavljeno:
 
16.03.2022 10:22

 

Osobno svjedočanstvo fra Vladimira Vidovića

Fra Vladimir Vidović govorio je o početcima svog duhovnog poziva i štovanju svetog Antuna. ''U svojoj najranijoj i djetinjoj fazi otkrivao sam život sv. Antuna Padovanskog. U tišini crkve u koju sam redovito zalazio na euharistijska klanjanja, odigrala je presudnu ulogu u mome životu. Kao mladić s 23 godine na koljenima sam tražio odgovor na pitanje kamo usmjeriti svoj život'', svjedoči fra Vladimir Vidović.

''Radio sam i studirao paralelno, no nisam osjećao zadovoljstvo, zbog čega mogu razumjeti mlade danas koji u dubini svog bića nisu sretni i zadovoljni. U tom traganju za odgovorima na ona temeljna životna pitanja, pomogla mi je duhovnost sv. Antuna Padovanskog po primjeru fratara koji su bili u toj maloj crkvi u mojim Vinkovcima. Tu je bilo još događaja, kao što je dolazak relikvija sv. Antuna Padovanskoga koji je bio veliki događaj za moju Slavoniju'', naglasio je Vidović koji je po zagovoru sv. Antuna, kako kaže, dobio brojne milosti.

Nova mrežna aplikacija ''Veritas''

Godine 1962., u vrijeme kad još nije bilo interneta, Hrvatskog katoličkog radija ili bilo kakvih vijesti gdje bi ljudi mogli dobiti neku informaciju iz života Crkve, fra Ivon Ćuk pokrenuo je vjerski mjesečnik: ''Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga''.

''To je bio jedan hrabri i vizionarski poduhvat našeg fratra, gdje je napravio iskorak u tadašnjem suvremenom obliku medija, a to je katolički tisak'', istaknuo je Vidović.

Tu se nužnim ukazalo stvaranje jedne katoličke aplikacije koja će objediniti različita poslanja kako bi poruka sv. Antuna Padovanskog koja sadrži evanđeosku istinu došla do sve većeg broja ljudi.

Naglasio je kako uvijek, pa tako i danas, treba pronalaziti načine kako onu vječnu istinu približiti današnjem čovjeku, zainteresirati ga i dopustiti da ta riječ živi i prožima čovjeka. ''Dakako, živimo u vremenu interneta i brze komunikacije, i tu je potrebno pronaći nove načine kako zainteresirati mlade. Tu se nužnim ukazalo stvaranje jedne katoličke aplikacije koja će objediniti različita poslanja kako bi poruka sv. Antuna Padovanskog koja sadrži evanđeosku istinu došla do sve većeg broja ljudi. Tako smo došli do ideje da napravimo aplikaciju 'Veritas', što znači 'istina''', kazao je Vidović. Aplikacija ''Veritas'' bit će dostupna svima u ovome vremenu, u kojem je, kako kaže Vidović, ''potrebnija nego prije''.

Sadržaj aplikacije

Aplikacija ne sadrži isti sadržaj koji se može pronaći u istoimenom časopisu. U aplikaciji se mogu pronaći informacije o Antunovskom hodu mladih (na koji se moguće prijaviti upravo putem aplikacije, a datum održavanja jest 11. lipnja), o Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu, o temama duhovnosti – duhovni i aktualni trenutci. Zatim, jedan kutak aplikacije bit će posvećen pobožnosti sv. Antunu Padovanskom, među kojima je i pobožnost 13 utoraka sv. Antunu.

Putem aplikacije moguće je upoznati život sv. Antuna Padovanskog, moliti te pročitati određene članke iz časopisa koji omogućuju dublji rast u vjeri.

Aplikaciju možete instalirati na poveznici.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: