Vijeće HBK-a za život i obitelj pokrenulo inicijativu 'Zagrlimo starije pjesmom'

Vijeće HBK-a za život i obitelj pokrenulo inicijativu 'Zagrlimo starije pjesmom'

Prigoda za održavanje inicijative Međunarodni je dan starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada 2020.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
25.09.2020 20:27

 

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pozvalo je klape i vokalnoinstrumentalne sastave u Hrvatskoj da se uključe u inicijativu 'Zagrlimo starije pjesmom', te svojim glazbenim umijećem pomognu starijim osobama u prevladavanju usamljenosti i izoliranosti pojačanih pandemijom virusa Covid-19, izvijestila je IKA.

Prigoda za održavanje inicijative Međunarodni je dan starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada 2020. S obzirom na to da se radi o četvrtku, radnom danu, klape i vokalnoinstrumentalni sastavi svoj 'glazbeni zagrljaj', odnosno 'glazbenu čestitku' korisnicima ustanova za starije, nemoćne i umiruće uputit će vikend prije (25. ili 26. rujna), ili eventualno vikend poslije (3. ili 4. listopada).

Pozivu se odazvala đakovačka Ženska vokalna skupina 'Đakovčanke', koja će u nedjelju, 27. rujna u 16 sati izvesti nekoliko pjesama ispred Svećeničkog doma u Đakovu, a u 16:30 ispred đakovačkog Doma za starije i nemoćne osobe.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno