Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije prikupili vrijednu pomoć za nastradale u potresu

Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije prikupili vrijednu pomoć za nastradale u potresu

Potresom pogođena područja obišli su i kardinal Vinko Puljić te nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
17.01.2021 17:41

 

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić danas su posjetili potresom pogođena područja u Hrvatskoj, te Glinu, gdje su zajedno s biskupom Vladom Košićem u župnoj crkvi svetog Ivana Nepomuka slavili Misu.

– Strah vlada među ljudima, počevši od korone, a sad i od potresa. Međutim, ne smijemo dopustiti da nam strah oduzme pamet. Moramo sačuvati pamet, sposobnost prosuđivanja, sposobnost oslonca na Božju ljubav. Ljubav nas Božja nikad nije izdala, ona je uvijek s nama – kazao je među ostalim kardinal Puljić u propovijedi.

Na kraju misnog slavlja vjernicima se obratio i mons. Tomo Vukšić i naglasio kako su vjernici Vrhbosanske nadbiskupije tijekom nedjeljnih svetih Misa, 3. siječnja, prikupili 180 000 eura pomoći za područja stradala potresom u Petrinji, Glini i Sisku.

– Želim vam priopćiti da smo, zahvaljujući dobroti naših vjernika i svećenika, prikupili 180 000 eura koji će biti stavljeni na raspolaganje Sisačkoj biskupiji i biskupu Vladi da ih upotrijebi tamo gdje je najpotrebnije – poručio je vrhbosanski nadbiskup Vukšić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno