Zadnji dan 27. međunarodnog kongresa Renovabisa

Zadnji dan 27. međunarodnog kongresa Renovabisa

Dvodnevni Međunarodni kongres Renovabisa završava danas, svečano kako je i započeo. Ovo je 27. kongres i njime se obilježava 30. godišnjica osnutka Renovabisa.

Autor
Laudato/V.C.V.
Objavljeno:
 
14.09.2023 11:44

Na Kongresu pod nazivom ''Sloboda kako je ja shvaćam'', koji se održava u Münchenu, sudionici iz brojnih europskih zemalja osvrnuli su se na društvena i crkvena zbivanja u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi u posljednja tri desetljeća, počevši od ideje slobode te s njom povezanih nada. Teme na panel-diskusijama bile su u rasponu od početnog raspoloženja optimizma preko rastućeg razočaranja i skepticizma prema zapadnim modelima do prijetnje slobodi u Europi koju predstavljaju autoritarne tendencije i rat protiv Ukrajine.

Kongres se bavio i izazovima i zadaćama s kojima se društvo, politika i Crkve suočavaju danas i u narednim godinama, s obzirom na promijenjenu geopolitičku situaciju u Europi. Uz predavanja i panel-rasprave, planiran je i zaseban dijaloški forum koji je svim sudionicima Kongresa ponudio priliku da aktivno daju svoje ideje, prijedloge tema i pitanja.

Među sudionicima iz Hrvatske su mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić, koji je sudjelovao u panelu te imao homiliju na svetoj Misi, požeški biskup Antun Škvorčević, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Željko Tanjić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, vlč. Tomislav Markić i direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović, koja je prve večeri na svetoj Misi zapalila svijeću i izrekla molitvu na hrvatskom.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: