Zagrebačka špica pjevala ''Domu mom''

Zagrebačka špica pjevala ''Domu mom''

Mladi Hrvat iz Amerike zaplakao na pjesmu ''Ne dirajte mi ravnicu''. 

Autor
HDF/Laudato/V.C.V./F.P.
Fotograf
Filip Panza
Objavljeno:
 
11.12.2023 14:49

 

Mjesec dana pred održavanje u Areni, promocija koncerta ''Domu mom'' u punom je jeku. Izvođači su ovoga puta nastupili na zagrebačkoj špici, jednom od najprometnijih mjesta u centru, na Cvjetnom trgu. Najpoznatije domoljubne pjesme ''Dajem ti srce'', ''Tamo gdje sam rođen'', ''Moja domovina'', ''Poljubi zemlju'' i druge, pjevali su Pava, Ana Žagar iz benda Ličke drvosječe i Dino Petrić. Na gitari ih je pratio Krešimir Matošević.

''Tresemo se od uzbuđenja pred Arenu. Veselim se pjesmi 'Moja domovina' i drago mi je što nisam sam. Prvi put nastupam u Areni tako da mi je drago da imam kolege oko sebe. Ljudi bi trebali na ovaj koncert doći radi najljepšeg osjećaja ikad'', najavio je Dino.

''Nas dvoje bit ćemo gore zajedno. Meni je također drago što nisam sama na tako velikoj bini. Znam da će sigurno biti super koncert, nama na bini, ali i ljudima, pa pozivam da dođu i to iz stotinu razloga'', dodala je Pava.

''Ovo što mi imamo, nismo ni svjesni. Definitivno jedan raj na zemlji koji je krvlju obranjen i stečen i ako zbog ničeg drugog onda barem u spomen na sve one koji su nam omogućili da imamo slobodnu Hrvatsku. Zato dođite!'' pozvala je Ana Žagar iz benda Ličke drvosječe.

Na oduševljenje okupljene publike i prolaznika, snježnih sat vremena prošlo je u zajedničkom pjevanju, fotografiranju i zagrijavanju uz vruće napitke koje je osigurao organizator, Laudato TV. Među prolaznicima, pjesme domovini zastao je poslušati i mladi Hrvat iz Amerike koji je na pjesmu ''Ne dirajte mi ravnicu'' zaplakao te donirao simboličan iznos ovom projektu koji ima humanitarni karakter.

''Najavili smo zapravo ono što ćemo pjevati u samoj Areni. Unutra nam neće biti snijega kao što mi danas imamo na Cvjetnom trgu, ali nama i danas srca gore i nije nam hladno jer se veselimo tom 13. 1. kada ćemo zajedno pjevati 'Domu mom''', zaključila je izvršna producentica koncerta Ksenija Abramović.

Ulaznice na donjoj tribini su rasprodane, a za preostale na gornjoj tribini posjetitelji trebaju požuriti na eventim.hr i Galerije Laudato.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: