Zagrebački Caritas podijelio školski pribor i sportsku premu

Zagrebački Caritas podijelio školski pribor i sportsku premu

''Caritas – ne riječima, već djelima III''

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Caritas zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
21.07.2023 18:07

 

Danas je u Kući za mlade ''Da život imaju'' u Zagrebu održana podjela školskog pribora i sportske opreme za 30 djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja s područja grada Zagreba koje su u evidenciji Caritasove socijalne službe.

To je jedna od aktivnosti koju Caritas provodi projektom ''Caritas – ne riječima, već djelima III'' na području grada Zagreba, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Projekt je usmjeren osobama i obiteljima u riziku od siromaštva te obuhvaća 5000 korisnika kojima će biti podijeljeno 11 119 paketa higijenskih potrepština te 150 kompleta školskog pribora i sportske opreme za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Za 120 djece s područja prethodno navedenih županija školski pribor i sportska oprema podijeljeni su u njihovim zavodima za socijalni rad.

Projekt je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020. u okviru poziva ''Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći'', izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: