Zagrebački osnovnoškolci 'dobri kao kruh'

Zagrebački osnovnoškolci 'dobri kao kruh'

Korisnici Caritasove Socijalne samoposluge svaka dva mjeseca primaju paket hrane, čiji sadržaj/veličina ovisi o broju članova obitelji.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
30.10.2020 15:54

 

U okviru humanitarne akcije 'Dobri kao kruh', učenici sa svojim roditeljima i nastavnici OŠ Alojzija Stepinca na Vrbanima u Zagrebu prikupljali su hranu i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, čiji su korisnici uslijed posljedica potresa i koronakrize u velikoj potrebi.

Prikupljanje hrane s dužim rokom trajanja (prvenstveno konzervirane hrane i tjestenine) te higijenskih potrepština za korisnike Caritasove Socijalne samoposluge, OŠ Alojzija Stepinca organizirala je u Palinovečkoj i u dislociranom objektu u Kuzminečkoj ulici od 19. do 30. listopada ove godine. U cilju što većeg odaziva, vijest o akciji objavili su i na mrežnim stranicama škole.

– 'Dobri kao kruh' tradicionalna je humanitarna akcija u našoj školi i već godinama uspješno ju provodimo povodom Dana kruha. Posebno me veseli što smo i ove godine, kada radimo u otežanim uvjetima pandemije, uspješno organizirali ovu akciju zahvaljujući nesebičnosti naših učenika i njihovih roditelja. Drago nam je što će pomoć stići potrebitim sugrađanima, a posebno nam je drago što kod naših učenika njegujemo radost dijeljenja s onima kojima je potrebna pomoć – izjavila je ravnateljica škole Darka Bebić Štimac prigodom preuzimanja donacije u petak 30. listopada.

Prilikom preuzimanja donacije u Palinovečkoj 42, Caritasova socijalna radnica Ana Juratovac uručila je zahvalnicu ravnateljici OŠ Alojzija Stepinca i zahvalila njoj, učenicima i njihovim roditeljima te nastavnicima što su se ovom humanitarnom akcijom odazvali na apel za pomoć koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio javnosti 16. listopada za projekt 'Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi', preko kojega pomoć u hrani prima 2500 osoba. Korisnici Caritasove Socijalne samoposluge svaka dva mjeseca primaju paket hrane, čiji sadržaj/veličina ovisi o broju članova obitelji, a najzastupljenija kategorija korisnika su umirovljenici s niskim mjesečnim primanjima.

Na apel za pomoć Socijalnoj samoposluzi, koji je Caritas putem medija uputio javnosti 16. listopada, osim OŠ Alojzija Stepinca, do sada se odazvao jedan zagrebački dječji vrtić i tvrtke Podravka d.d. i Dukat d.d.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: