Zastave Hoda za život nisu dobrodošle u gradu Zagrebu

Zastave Hoda za život nisu dobrodošle u gradu Zagrebu

Vrhovni sud poništio presudu Županijskog suda po pitanju zastava Hoda za život.

Autor
HKS/Laudato/G.O.
Fotograf
Vigilare
Objavljeno:
 
11.04.2024 11:47

 

Vrhovni sud ukinuo je presudu sutkinje Županijskog suda u Zagrebu Sanje Joke Umićević te je predmet vraćen na ponovno suđenje, objavio je portal Vigilare.

Iz Udruge podsjećaju da je sutkinja Joka Umićević bila odbila tužbeni zahtjev kojim su Grad tužili zbog diskriminacije ne samo organizatora Hoda, nego i svih građana koji ga podržavaju.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi suradnici uskratili su suglasnosti za postavljanje zastava, za što je nadležni gradski ured već bio izdao odobrenje, dok su u istom razdoblju i u istoj situaciji dali naknadnu suglasnost za postavljanje zastava udruzi „Zagreb pride“ uoči održavanja sodomitske „Povorke ponosa“ – piše Vigilare.

U žalbi na presudu Županijskog suda ukazano je na to da je sutkinja presudila da se ne radi o diskriminaciji, unatoč brojnim dokazima koji su ukazivali na suprotno, a svoju odluku je obrazložila nejasno i nedorečeno, što je Vrhovni sud u konačnici prihvatio ukinuvši presudu, pa se predmet vraća na početak.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: