Zavjetna Misa u čast Majci Božjoj Koraćanskoj

Zavjetna Misa u čast Majci Božjoj Koraćanskoj

Na zavjetnoj Misi u čast Majci Božjoj Koraćanskoj pod geslom ''Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada'', okupilo se u srijedu 15. ožujka u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću, u Brodskoj Posavini, sedamdesetak Koraćana. Misno slavlje predslavio je fra Mladen Jozić.

Autor
IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
16.03.2023 10:25

 

Uz domaćeg župnika, fra Ivana Marića, koji je animirao i pjevanje, koncelebrirali su: mons. Pero Zeba i vlč. Franjo Sitnik, grkokatolički župnik u Derventi.

Aktualizirajući misna čitanja, fra Mladen je u homiliji naglasio da ''smo kao kršćani pozvani u svom konkretnom životu vršiti volju Božju kako bi poput Njega bili milosrdni, imali ljubavi za druge''.

''Ako volimo Gospodina, onda nam ne će biti teško vršiti Njegovu volju koja je izražena u Njegovim zapovijedima, onda ćemo voljeti i sebe i sve oko sebe, čak i svoje neprijatelje, bit ćemo milosrdni. Naše milosrđe treba biti prepoznatljivo u našim djelima. Isus će nas prepoznati samo po našim djelima. Milosrđe i praštanje plodovi su ljubavi, to je život. Isus je na križu potvrdio svoju ljubav'', rekao je uz ostalo fra Mladen.

Na kraju je pozvao Koraćane da se preispitaju je li Isus za njih doista Sin Božji, je li im Blažena Djevica Marija Majka koja ih vodi Isusu, jesu li oni Isusovi učenici koji potvrđuju Njegovu volju tako da su znak ljubavi, milosrdni i milostivi.

Pri kraju Mise pred kipom Blažene Djevice Marije molile su se litanije Blažene Djevice Marije i zavjetna molitva Majci Božjoj  Koraćanskoj.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: