Završni susret Trajne formacije svećenika

Završni susret Trajne formacije svećenika

Završni susret Trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije u pastoralnoj godini 2023./2024. održan je u ponedjeljak 10. lipnja 2024. godine u Župi svete Ane u Loboru, pod vodstvom koordinatora Trajne formacije svećenika, preč. Ivana Lukića. 

Autor
vlč. Petar Tisaj/Laudato/M.P.
Fotograf
Trajna formacija svećenika
Objavljeno:
 
11.06.2024 11:11

 

Ove godine u programu TFS-a bilo je 57 svećenika, a teme susreta bile su sakramenti, pastoralni rad i duhovnost svećenika.

U uvodu susreta preč. Lukić osvrnuo se na proteklu godinu formacije govoreći o zahvalnosti koja nas povezuje s Bogom i bližnjima. Susret je bio poseban za svećenike koji su, slaveći 10. obljetnicu svećeničkog ređenja, ovim susretom završili hod u programu Trajne formacije svećenika. Oni su, opraštajući se od programa, uputili prigodnu riječ, pohvalili što je u ovih deset godina bilo dobro te su iznijeli prijedloge za poboljšanje i obogaćenje ovih redovitih svećeničkih susreta.

Polaznici Trajne formacije posjetili su i Svetište Majke Božje Gorske. Ondje su izmolili Srednji čas, nakon čega im je župnik, vlč. Tomica Božiček, uz osvrt na program TFS-a, predstavio Svetište i njegove posebnosti. Velečasni Matija Knok i vlč. Matija Novački, rodom iz Lobora, izrazili su svoju zahvalnost te istaknuli još neke zanimljivosti o arheološkim pronalascima u samome Svetištu. Susret je završen zajedničkim objedom.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: