"Želim ti sreću" – nova knjiga pape Franje

"Želim ti sreću" – nova knjiga pape Franje

"Na ovim stranicama Papine riječi – obogaćene odlomcima iz njemu omiljenih knjiga – ocrtavaju konkretan put do istinske sreće."

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Verbum
Objavljeno:
 
29.02.2024 13:43

 

Nakladnička kuća Verbum na konferenciji za medije predstavila je knjigu pape Franje Želim ti sreću.

Ova knjiga objavljena je na tragu prethodnih uspješnica ''Želim ti osmijeh'' i ''Želim ti dobar život'', a u njoj papa Franjo govori kako je i zašto potraga za srećom zajednička svakome od nas i što se uistinu krije iza te čežnje za srećom i ispunjenjem.

To je želja za puninom koju je Bog stavio u naša nemirna srca i koja se – sasvim suprotno od odveć „površnih“, „jeftinih“, „uvjetnih“ „jednokratnih“ ponuda, koje nas nužno ostave još praznijima i razočaranijima – istinski može ostvariti samo u onome što nas ispunja u našoj najautentičnijoj i najdubljoj biti. Želim ti sreću putokaz je pape Franje za sreću svakoga muškarca i žene. Na ovim stranicama Papine riječi – obogaćene odlomcima iz njemu omiljenih knjiga – ocrtavaju konkretan put do istinske sreće, koja ni na koji način ne zanemaruje životne poteškoće, već se suočava s njima i nadilazi ih u vjeri i nadi jer, kako ističe Papa, „nije Bog greškom poželio naše živote. Naprotiv, stvorio nas je jer želi da budemo sretni“, poručuju iz Verbuma.

Na samome početku knjige nalazi se 15 koraka prema sreći – a potom i brojni Papini tekstove, kao i odabrani odlomci uglednih spisatelja i velikana, Borgesa, Dantea, Hölderlina, Bensona, sv. Augustina, sv. Franje Asiškoga, Dostojevskoga, sv. Ignacija, Manzonija, Chestertona, Vergilija, Tolkiena i mnogih drugih.

Hrvatsko izdanje knjige ''Želim ti sreću'' u prijevodu Branka Jozića dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem mrežne knjižare verbum.hr.

Više o njoj možete saznati na poveznici OVDJE.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: