100. godišnjica osnutka Družbe Kćeri Milosrđa

100. godišnjica osnutka Družbe Kćeri Milosrđa

U povodu 100. godišnjice osnutka Družbe Kćeri Milosrđa Trećega svjetovnog reda sv. Franje Župa Bezgrešnog začeća BDM – Valpovo zajedno s časnim sestrama Kćeri Milosrđa, proslavila je 9. srpnja blagdan bl. Marije Propetog, utemeljiteljice Družbe.

Autor
Laudato/I.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
10.07.2020 11:21

 

U Valopovu je proslavljena 100. godišnjica osnutka Družbe Kćeri Milosrđa, prenosi IKA.

Svečanu euharistiju predslavio je đakovačko-osječki pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić. Na početku mise župnik Zvonko Mrak, zajedno sa župnim vikarom Lukom Ćosićem, srdačno je pozdravio nazočne uzvanike. Čestitao je časnim sestrama blagdan i stogodišnjicu osnutka Družbe uz želju da ih uz Božji blagoslov prati i zagovor, primjer i nadahnuće bl. Marije Petković.

Časnoj sestri Rastislavi Bogdan koja je proslavila zlatni jubilej i obnovila zavjete čestitao je uz zahvalu za redovnički život i rad te želju da je prati Božji blagoslov i dobro zdravlje.
Na kraju euharistijskog slavlja, mons. Ćurić blagoslovio je novu sliku bl. Marije Propetoga, rad akademskog slikara Davorina Radića iz Zagreba, koja će biti izložena u župnoj crkvi za javno štovanje.

Časna sestra Danijela, predstojnica Družbe Kćeri Milosrđa, lijepim riječima je izrekla svoju zahvalu biskupu, župniku i župljanima za suradnju, podržavanje i djelovanje Družbe.
Na misi su bili i vlč. Florijan Kvetek, Valpovčanin i župnik u Slavonskom Brodu, vlč. Damir Stanić, Valpovčanin i župnik u Piškorevcima, vlč. Željko Šimić, Valpovčanin i župnik u Drenovcima i Račinovcima, fra Branko Janjić, franjevac trećoredac glagoljaš, gvardijan i župnik u Belišću, vlč. Matej Perić, mladomisnik iz Tovarnika i bivši valpovački đakon, vlč. Ivana Tutiš, stalni đakon iz Tovarnika i zamjenica gradonačelnika grada Valpova Ana Brajnović.

Sestre Kćeri Milosrđa došle su u Valpovo prije 66 godina na poziv valpovačkog župnika dr. Đuke Marića. Prve tri sestre bile su s. M. Benedikta Dulić, s. M. Julija Crnković i s. M. Filomena Molnar. Od rujna 2019. na službi u župi Valpovo su s. Danijela Škoro, s. Vlatka Bratinšćak i s. Rastislava Bogdan.

Prigodom stogodišnjice Družbe sestara Kćeri Milosrđa kapelica u samostanu časnih sestara u Valpovu proglašena je oprosnom kapelicom. U njoj se od 25. ožujka 2020. do 9. listopada 2020. mogu izmoliti oprosti. Zbog epidemije koronavirusa od 6. srpnja 2020. do 9. listopada 2020. molitve oprosta mogu se moliti u župnoj crkvi.

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!