14. ''Hvalospjev Ljubavi'' u Varaždinu

14. ''Hvalospjev Ljubavi'' u Varaždinu

Festival duhovne glazbe ''Hvalospjev Ljubavi'' 14. put je održan u Varaždinu, u nedjelju 21. svibnja, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Autor
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije/Laudato/F.P.
Fotograf
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije
Objavljeno:
 
22.05.2023 12:56

 

Festival je to koji je još 2009. pokrenuo jedan od najpoznatijih kantautora duhovne glazbe u Hrvatskoj, samostalni umjetnik – Antonio Tkalec.

''Srce mi gori. Oduševljen sam jer svi ovi ljudi koje ćete vidjeti, koji će večeras pjevati i svjedočiti vjeru kroz glazbu, oni su tu zato što to žele. Ne zato što sam ih ja pozvao, nego zato što oni žele tu biti. Zaista, sretan sam!'' izjavio je Tkalec uoči festivala na kojem su i ove godine nastupili poznati glasovi duhovne glazbene scene: Josip Ćulumović, ŽVS Kaliope, Davor Terzić, Grupa RiM, fra Miroslav Petrac, Branko Medak, vlč. Tihomir Kosec i bend, Antonio Tkalec, a neki od njih na ovom su festivalu sudjelovali prvi put.

''Antonio mi je prijatelj već dugi niz godina i poziva me uvijek, ali svaki put se nekako dogodi da ne mogu, a ove godine, kad sam vidio datum, rekao sam da dolazim i evo došao sam'', kazao je Medak koji je došao čak iz Metkovića. Za sebe kaže da je inače ''dalmatinski pjevač, ali da voli pjevati duhovnu glazbu za svoju dušu''.

Festival ''Hvalospjev Ljubavi'' održan je u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, otvorio ga je gvardijan franjevačkog samostana, fra Dragan Grizelj, a kroz dvosatni program festivala vodio je Ivan Benc.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: