Dvadeset godina djelovanja zbora mladih ''Antunova srca'' iz Volodera

Dvadeset godina djelovanja zbora mladih ''Antunova srca'' iz Volodera

Povodom obilježavanja svoje proslave, zboraši su se okupili i zajednički animirali svetu Misu poldanicu u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog.

Autor
S.V./Laudato/G.O.
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije/Stjepan Vego
Objavljeno:
 
24.10.2023 11:12

 

Zbor mladih ''Antunova srca'' iz Volodera proslavio je ove nedjelje, 22. listopada, 20 godina djelovanja u župi sv. Antuna Padovanskog.

Povodom obilježavanja svoje proslave, zboraši su se okupili i zajednički animirali svetu Misu poldanicu u župnoj crkvi. Nakon misnog slavlja bivši i sadašnji članovi zbora ostali su još neko vrijeme u crkvi pjevajući duhovne pjesme, dok su ih ostali župljali nagradili velikim pljeskom.

Vlč. Marijan Štingl, upravitelj župe Voloder, zahvalio je svima na odazivu i lijepom animiranju Mise prisjetivši se 20 godina djelovanja zbora.

Zborašima su se pridružili i njihovi dosadašnji voditelji – Silvija Ferara, Nikolina Fofić i Kristijan Jalšić.

''Ovaj susret sve nas je vratio u prošlost i prisjetio na lijepe dane animiranja Misa u Voloderu. Drago mi je bilo čuti puno pozitivnih komentara za ovu inicijativu te nakon dugo vremena vidjeti osmijeh na licima pjevača, ali i ljudi u crkvi, onaj pravi iskreni koji se na žalost viđa sve manje. Na žalost, svjedoci smo da se gotovo svaka župa bori sa sve manjim brojem pjevača, neke ih čak uopće nemaju, bilo bi lijepo vidjeti na svakoj nedjeljnoj Misi ovako velik broj pjevača. Vjerovao sam da će naša obljetnica uroditi plodom i nisam se prevario, već sada smo dobili dva stara člana natrag u zbor'', rekao je Kristijan Jalšić, trenutni voditelj zbora ''Antunova srca''.

Zboraši su proslavu nastavili druženjem na zajedničkom ručku pjevajući sebi drage pjesme.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: