20 godina Marijine legije u župi Pohoda BDM u Sisku

20 godina Marijine legije u župi Pohoda BDM u Sisku

U župi Pohoda BDM u Sisku u utorak 14. ožujka obilježeno je 20 godina djelovanja i postojanja Marijne legije prezidija ''Kraljica mira i ljubavi''.

Autor
Sisačka biskupija/Laudato/F.P.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
15.03.2023 09:20

 

Sisački biskup, mons. Vlado Košić predslavio je svetu Misu u crkvi Kraljice Mira u zajedništvu s domaćim župnikom Ivanom Faletarom.

U homiliji je biskup, na temelju Evanđelja dana, govorio o oprostu te kazao kako je potrebno uvijek opraštati, pa sve i da se netko svaki dan ogriješi o nas. K tomu, Isus nam u Evanđelju govori da moramo ljubiti čak i neprijatelje te i njima praštati. Opraštanje je potrebno da bismo imali mir te zato da bismo na taj način još više slijedili i Gospodina Isusa koji je i s križa opraštao.

Na kraju euharistijskog slavlja, u ime svih članova zajednice, predsjednica prezidija, sestra Marina, izrekla je radost i zahvalnost Bogu i Djevici Mariji te ocu biskupu što je na ovu 20. godišnjicu s njima molio i slavio svetu Misu te tako pokazao svoju blizinu. Sestra Dragica, koja je već 24 godine član Marijne legije, predala je buket cvijeća biskupu.

Prije završnog blagoslova biskup je čestitao cijeloj zajednici na njihovu postojanju te zahvalio na njihovu tihom, ustrajnom i vjernom djelovanju za dobro Crkve i društva.

Nakon svete Mise zajednica je u dvorani pastoralnog centra održala svoj 1006. sastanak u zajedništvu s molitvenim članovima i prijateljima te nastavili druženje uz mali domjenak.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: