300. obljetnica štovanja Gospe od Kapelice u Rogoznici

300. obljetnica štovanja Gospe od Kapelice u Rogoznici

Župa Rogoznica proslavila je veliki jubilej, 300 godina štovanja svoje nebeske zaštitnice: Gospe od Kapelice.

Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
02.07.2022 19:34

Svečano misno slavlje i procesiju predvodio je umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Vjernici su sliku Djevice Marije, koja je s poluotoka Gradina donesena brodom, dočekali na rivi u Rogoznici. Slavlje je nastavljeno procesijom do župne crkve u kojoj je slavljena Euharistija. Koncelebrirao je umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas i desetak svećenika.

U homiliji je nadbiskup Barišić poručio kako 300 godina štovanja Gospe od Kapelice predstavlja povijest Rogoznice. U štovanje Gospe od Kapelice utkana je duhovnost, pobožnost, kultura, životni običaji. Generacije su davale svoje doprinos u štovanju Gospe od Kapelice i to štovanje prenijeli su do naših dana.

Potom se osvrnuo na susret Marije i Elizabete.

 Po primjeru tog susreta i mi se moramo susretati jedni s drugima. Od pohoda i susreta satkan je ljudski život. Danas Marija traži luku u vašim domovima. Želi da doživite jedni druge i da pohodite jedni druge, poručio je nadbiskup Barišić. Ako u obitelji nema susreta, onda se otvara mjesto egoizmu koji je eutanazija života  zaključio je umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije