Biskup Košić blagoslovio gradilišta i početak radova na katedrali i crkvama

Biskup Košić blagoslovio gradilišta i početak radova na katedrali i crkvama

Blagoslovljena je katedrala Uzvišenja Sv. Križa u Sisku, crkva sv. Marije Magdalene u Selima i crkva sv. Nikole i Vida u Žažini.

Autor
Mediji Sisačke biskupije/Laudato
Fotograf
Mediji Sisačke biskupije/Stjepan Vego
Objavljeno:
 
28.01.2023 11:16

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u petak 27. siječnja gradilište i početak radova na trima najteže oštećenim crkvama u potresu: katedrali Uzvišenja Sv. Križa u Sisku, crkvi sv. Marije Magdalene u Selima i sv. Nikole i Vida u Žažini. Blagoslovu su uz predstavnike izvođača radova nazočili i domaći župnici Marko Karača, Dragutin Papić i Ilija Piličić te zainteresirani vjernici koji nisu krili radost što se nakon dugog iščekivanja konačno krenulo u obnovu.

Osim za ove tri, u srijedu 25. siječnja potpisani su ugovori s izvođačima radova za obnovu još šest crkvi stradalih u potresu koje se financiraju sredstvima iz Fonda solidarnosti EU-a putem Ministarstva kulture i medija RH.

Nakon propisanog postupka za konstrukcijsku obnovu katedrale Uzvišenja Sv. Križa u Sisku i kapele sv. Ivana i Pavla u Gori izabrana je tvrtka GME d.o.o. iz Sunje, za crkvu sv. Marije Magdalene u Selima, Uznesenja BDM u Gori, sv. Antuna Padovanskog u Bučici i Uznesenja BDM u Pokupskom izvođač je tvrtka Spegra d.o.o. iz Splita, a radove na crkvi sv. Nikole i Vida u Žažini, sv. Martina u Pisarovinskoj Jamnici i Majke Božje Snježne u Dubrancu izvodit će Tehnika d.d. iz Zagreba.

SISAK

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: