Biskup Košić: ''Prihvaćanje brojne djece velika je i potrebna žrtva''

Biskup Košić: ''Prihvaćanje brojne djece velika je i potrebna žrtva''

Krštenje šestog djeteta obitelji Jezerčić.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
18.07.2022 09:15

 

Sisački biskup Vlado Košić slavio je jučer, u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Donjim Kukuruzarima, Misu zajedno s župnim vikarom, fra Leopoldom Palićem te je tom prigodom i krstio Leona, šesto dijete u obitelji Berislava i Nade Jezerčić, izvijestila je Sisačka biskupija.

U homiliji, biskup je izlagao poruku Riječi Božje. U prvom čitanju (Post 18) prikaz je pohoda samoga Gospodina, u liku triju anđela, Abrahamu koji ih dočekuje velikom gostoljubivošću, a oni njemu i njegovoj ženi Sari obećavaju rođenje sina. Iz ovog se primjera vidi da je Bogu stalo do ljudskog potomstva, do rođenja djece. Ali, Abraham i Sara, premda su bili već u poodmakloj dobi, dobili su dijete zbog svoje vjere. U Evanđelju (Lk 10) riječ je o gostoprimstvu koje su Isusu pružile sestre Marta i Marija u Betaniji. Premda je Isus izrazio veće zadovoljstvo slušanjem Marije, i služenje Marte je potrebno – kako uči sveti Benedikt: ''Ora et labora'' / ''Moli i radi'', spajati oba vida hoda s Isusom, molitvu i rad, odnosno služenje mora biti odlika nas kršćana.

Na kraju, osvrnuvši se na Poslanicu svetoga Pavla apostola Kološanima (Kol 1,24), biskup je rekao kako ona govori o trpljenju kojim on pridonosi Kristovu trpljenju.

''Zar nije prihvaćanje brojne djece žrtva? Da, velika, ali i potrebna. Tako se naime ostvaruju otac i majka kao roditelji i suradnici Božji. Tako i narod i Crkva imaju budućnost. Stoga se mi danas radujemo s njima i osobito jer naš novokrštenik postaje dijete Božje i član Crkve'', zaključio je propovjednik.  

Na kraju je biskup uručio dar obitelji Jezerčić, a fra Leopold je najavio u srijedu blagdan župnog zaštitnika, svetog Ilije Proroka.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: